Aberatii speciale

Nu lăsa dependența de de pariuri să îți distrugă familia! Alătură-te campaniei PariuriX!

20% dintre jucătorii la pariuri, fie că este vorba despre cele sportive sau jocurile de noroc au dificultăți relaționale, atât cu prietenii, cât și cu familia. Alte rezultante alarmante arată că 1 din 10 pariori este depedent de joc, tulburare care greu poate fi tratată. Pentru că întotdeauna este mai bine să previi decât să tratezi, campania contra dependenței de pariuri, desfășurată de cea mai mare comunitate de pariori online din România, își propune să tragă un semnal de alarmă asupra pericolelor la care dependenții de pariuri sunt expuși.

Cum afectează dependența de pariuri relațiile cu familia?

Ludomania sau dependența de pariuri este tulburarea care are efecte nefaste atât la nivel comportamental, cât și la nivel relațional. Una dintre cele mai costisitoare și populare dependențe din prezent, ludomania nu se mai manifesta doar ca un hobby, ci devine un stil de viață nesănătos. Jucatul patologic are ca principală și cea mai gravă consecință modificarea relațiilor individului cu persoanele din jurul lui, printre care adoptarea unui comportament ostil și agresiv, precum și tendința orientată către izolare.

Minciuna este una dintre consecințele dependenței de pariuri, minciună pe care individul dorește să o ascundă de familiei și de prieteni. Din acest motiv, subiectul încearcă să își ascundă problemele de familie și de prieteni, moment în care se izolează și nu mai dorește să iasă din conul său de umbră.

Toate aceste acte, cumulate, duc la un risc mare asupra relației cu partenerul de viață, precum și la pierderea jobului sau separarea de prieteni și de cei apropiați. Astfel, preocuparea principală nu va mai fi petrecerea timpului cu familia și cu prietenii, ci întoarcerea la joc, găsirea de noi tactici greșeli din trecut și noi modalități de câștig pentru viitor.

Dependența de pariuri- de la un simplu hobby, la un viciu

Campania organizată de PariuriX își dorește, în primul rând, conștientizarea uneia dintre cele mai mari probleme ale societății. Datorită numărului tot mai mare de dependenți de pariuri, dar și caselor și agențiilor de pariuri omni-prezente în toate orașele din România, PariuriX își propune ca prin campania demarată să promoveze pariurile drept un hobby și nu un stil de viață.

Astfel, cei cărora le place să urmărească partidele sportive, dar și să fie la curent cu rezultatele și statisticile din sporturile și jocurile lor preferate, sunt încurajați să facă acest lucru ca pe un mod de a-și petrece timpul liber și nu ca pe o adicție. Atunci când toată atenția este îndreptată spre dorința de a câștiga tot mai mult și de a găsi noi tactici, individul riscă să se aproprie tot mai mult de stadiul de dependență, moment în care trebuie luate măsuri.

PariuriX te ajută să tratezi dependența de pariuri

Scopul campaniei demarată de PariuriX este nu doar de conștientizare a acestei dependențe, cât și de ajutorare a celor implicați, astfel încât să își depășească adicția și să revină la un stil de viață normal.

Astfel, cea mai mare și importantă comunitate online de pariori, cu o tradiție încă din anul 2006, organizează cea mai activă campanie contra dependenței de pariuri și propune numeroase metode prin care această tulburare poate fi tratată. Printre cele mai cunoscute metode, se numără apelarea la un specialist, precum psihologul, cel care are capacitatea de a-l ajuta pe individ să treacă peste această etapă. De asemenea, tot în cadrul acestei terapii, medicul poate să aleagă să îi ofere pacientului și o medicație specială, astfel încât acestuia să îi fie mult mai ușor să treacă peste perioada cea mai dificilă a recuperării.

O altă metodă prin care individul poate să renunțe la adicția sa este prin simpla recunoaștere a problemei cu care se confruntă. Odată spusă cu voce tare, problema este mult mai bine conștientizată, iar șansele de a o depăși sunt mai mari.

Terapia de grup sau cea comportamental cognitivă reprezintă o altă formă de consiliere, care se bazează pe găsirea modul în care individul gândește atunci când joacă, astfel încât emoțiile disfuncționale să fie modificate.

Contribuiți activ la campania PariuriX!

Dacă vreți să fiți alături de campania desfășurată de cea mai mare comunitate online de pariori, atunci distribuiți materialele de pe site-ul PariuriX sau vorbiți cu persoanele care suferă de această tulburare despre campania în curs. Numai așa, putem lua atitudine contra uneia dintre cele mai grave adicții ale contemporaneității.