uimita de lume

omul tolomac, isi face gauri nedorite

Cu totii am vazut stirea despre Dorel care spargea nuci azi noapte la aeroportul din Cluj-Napoca si poc – si-a trans un glonte in picior. E drept, e destul de usor sa-ti faci inca o gaurica. Poate omul vroia sa-si dea un pierce si nu i-o iesit. Poate o vrut sa se sinucida si o dat pe langa. Macar n-o dat ca Bombonel in gat, o facut rateu de zile mari. Omul stia ce stie, ca tintea la femurala – dar n-a fost sa fie.

Ca tot suntem la capitolul mare-i gradina Domnului si toti vor pierce-uri ca Isus, sa va povestesc una auzita. Proaspata nu e, ca o stiu de vreo luna dar tot n-am avut contextul necesar s-o povestesc. Se face cum se face, de cateva zile mi se construiesc contextele pentru articole care stau in draft sau prin agenda de multa vreme.

Socrul unui vecin, il suna pe acesta intr-o seara tomnatica, tarzie, seara d-aia plina de beri, sa-l roage frumos sa-l duca la UPU. Vecinu se agita si cu cele mai negre ganduri din dotare se duce la socrii. Il gaseste pe socru cu palma infasurata intr-un prosop rosiatic, urland de durere. Ce facuse omu? A vrut neaparat sa repare ceva la un frigider. Bucata aia de plastic urma sa stea doar daca era prinsa. Ca sa fie prinsa trebuie sa aiba o gaura. Ca sa aiba o gaura, ai nevoie de o bormasina. Drept urmare, tinand bucata de plastic in palma stanga, cu palma dreapta dadea o gaura cu bormasina. Da. A facut gaura. Cu totul.

La urgente a descoperit ca nu e singurul care a incercat, in apropierea postului Craciunului (nu incepuse inca postul) sa-si faca un pierce cu bormasina. Mai erau altii care au incercat sa-si taie unghiile cu drujba si au nimerit o parte din deget, cu toporisca, bormasina in picior si alte combinatii.

Acum pe bune, lucrurile astea is mega-fatale si deloc amuzante, dar cand le auzi asa de tampe, de parca sunt facute de niste copii tolomaci care nu se gandeau ca ar putea sa li se intample chiar lor asta, te trezesti cu un suras intepenit pe juma de mutra, pe care nu ti-l poti sterge.