Gramada

Omorand un an, cautam motive pentru un nou inceput

Zilele astea am tot vazut tot felul de rezolutii pentru anul care se pregateste sa vina, inventare la ce s-a intamplat si multe altele.

M-am cam saturat de inventare si statistici, de oamenii care se lauda si spun ca de maine o sa o ia de la capat. A venit brusc noul an si ne-am hotarat sa ne luam soarta in dinti si sa profitam de 365 de zile in care putem sa schimbam roata vietii noastre. Totusi, mi se pare ca suntem destul de ipocriti. Spunem asta de ziua noastra, spunem asta la sfarsit de an, iar schimbarile pe care le facem cu adevarat sunt prea mici. Ne propunem multe dar ajungem sa ne lenevim, ajungem sa amanam totul.

Omoram un an pentru a cauta motive sa o luam de la capat. Nu avem destul curaj sa o facem oricand, cautam motive pentru un nou inceput. Un nou inceput nu incepe de maine. Un nou inceput incepe de ieri. De azi. Nu iti trebuie motive, sarbatori sau betii. Iti trebuie putere, hotarare si gata. Viata nu incepe de la 1, de luni sau de saptamana viitoare. Viata incepe de acum, de acum, trece pe langa noi si nu ne asteapta. Avem exemple de oameni care schimba totul brusc, schimba totul intr-o saptamana, intr-o zi, intr-o idee  si intr-un festival.

Sa traim dragilor, an nou fericit. Sa ne citim cu bine si sa nu mai cautam motive sa amanam inceputurile noi in 365 de zile.