Filme / Festivaluri de film

O zi de sambata rasfatata cu filme bune

Este ultima zi a festivalului de film francez si sincer mi pare rau ca a durat doar 3 zile. Imi pare rau ca nu tine mai mult. Imi pare rau ca nu sunt mai multe zile in care sa avem avampremiere sau cel putin multe filme bune. Ma bucur ca totusi m-a prins filmul francez si am retinut regizori, chiar daca am fost foarte sceptica in legatura cu asta multa vreme. Pe azi am iar recomandari, pentru ca e sambata, am chiar 4

de la ora 15 se va putea reviziona comedia romantica De vrais mensonges, a lui Pierre Salvadori

de la ora 17 o animatie foarte draguta Le Chat du rabbin , un film de Joann Sfar si Antoine Delesvaux. O poveste despre o pisica foarte buclucasa. Animatia este minunata, recomandat copiilor peste 10 ani, adolescentilor, ce sa mai o lungim atat? O recomand oricui are prefix la varsta.

de la ora 19 Quartier Lointain un film de Sam Garbarski. O ppveste frumoasa despre sansa de a retrai o parte din copilarie, prima iubire si a gasi raspunsuri la intrebari pe care la varsta prea frageda nu am reusit sa le avem.

de la ora 22 inchidearea Festivalulu de Film Francez, cu filml Pater al lu Alain Cavalier, participant si acesta la Cannes in acest an. Un film c itrigi sor politice, un film care vorbeste despre legatrile dintre oameni. Un film mai greu, recomandat celor mai maturi. Mintea mai putin frageda.

Festivalul oricum termina superb, la fel cum a inceput, iar la anul vom astepta alte filme la fel de minunate, si poate – de ce nu – ceva surprize. Ne vedem la film !

sursa poza unu , doi , trei , patru