Aberatii speciale

O poveste despre Transfer

Horia s-a gandit sa-mi faca o bucurie. Cumva, el stie care sunt cartile care-mi plac chiar inainte sa-mi stie. Mi-a trimis-o candva pe Sara, iar Transferul l-a adus personal, cu semnatura autorului. Am asteptat putin cam mult curieratul, dar cand am deschis cartea mi-am dat seama ca asteptarea s-a meritat.

Nu stiu cum Michael Haulica reuseste sa scrie atat de pe gustul meu. Uneori il simt plimbandu-se prin gandurile pe masura ce citesc. Este un sentiment ciudat, pe care nu-l am foarte des si nici la multi autori.

Transfer, aceasta carte despre cum dorim sa fim intotdeauna altceva. Nemultumirea omului de viata proprie si cautarea in fiecare zi a personalitatii, m-a facut sa ma gandesc mult, in special la tonele de articole pe care la arunc in on-line in fiecare an. Zecile de cuvinte pe care le arunc in scris catre oameni, care se perinda pe retele, care fac rau dar fac si bine, care transforma oamenii. Pe langa unii trec, pe langa unii se opresc. Dam cu capul de gandurile altora, iar mai apoi ne regasim in ele. A reusit Haulica sa spuna astea frumos intr-o carte, iar eu raman acel bloggarash care incearca sa spuna cuvinte mari, despre o creatie care m-a uns pe suflet.

Cred ca este o carte pe care ar trebui sa o citeasca un om inainte sa-si faca blog. Chiar daca nu iti spune nimic despre succes, iti face un portret foarte realist despre ceea ce se intampla in retea. De la bloggarasul care cauta in fiecare zi un subiect despre care sa scrie, un subiect care sa atraga atentia cuiva mai mare si care sa-l faca si pe el cunoscut; pana la ura si barfele, zvonurile fondate si nefondate, bisericutele si oamenii care incearca sa se lipeasca de cine pot – cum pot, ca sa reuseasca in viata.

o poveste despre transformarea omului in om

Asta a fost. Astept cumva ziua in care o sa-l cunosc, sper sa nu ma transform intr-o groupie  si sa nu-mi pierd calmul. Vreau sa privesc omul care scrie lucrurile astea si sa discutam nimicuri despre vreme.

Pana atunci, ii urez un La multi ani, pentru ca astazi este ziua lui. La cat mai multa inspiratie si carti care sa-mi ravaseasca gandurile!