Gramada

O poveste despre Japonia

Am fost curioasa de mica despre cultura lor, iar cand am decoperit serialele de anime, interesul meu de a invata limba a devenit mult mai mare. E drept ca n-am reusit sa silabisesc mai mult decat cateva coloane sonore – dar decat nimic.

Cand am vazut ca este aici, in inima Transilvaniei un festival care tine doua zile , anume Japan Play, m-am bucurat ca un caine pe care nu-l mai pacalesti si chiar ii arunci frisbee-ul.

Unul dintre motivele pentru care imi doresc sa ajung la acest eveniment este faptul ca sunt workshop-uri. Mai mult decat atat, sunt workshop-uri de origami, iar daca ati iesit cu mine cel putin la o bere v-am mesterit dintr-un bon macar o broasca din origami, daca nu ceva mai complicat. Imi doresc mult sa invat sa fac cat mai multe, iar pana acum singurul meu profesor e youtube-ul. Nu ma plang si acesta este un profesor bun, dar intr-un astfel de festival, acest workshop ar valora atat de mult pentru colturile de hartie pe care le gasesc pe mese. Imaginati-va doar ce as putea face cu eticheta de pe sticla de bere pe care de plictiseala sau dintr-un reflex neinteles.

Astept sa invat mai multe despre Origami, astept sa invat mai multe despre istoria acestei arte si sa am acces la secrete pe care un clip de youtube nu ti le spune.

Daca momentan fac bluze, pantaloni, broscute, trandafiri, lalele si improvizez. Un workshop de origami ar scoate o mica arta din degetele mele lungi, menita sa faca multi ospatari sa zambeasca.

Va fur un zambet pe final de articol, aratandu-va ce bluza frumoasa i-am facut la Trouble