Aberatii speciale

O frumoasa zi de cateva zile

Pe ideea ca o zi se termina in momentul in care pui capul pe perna, in ultimele cateva zile somnul a devenit un subiec tabu, si un accesoriu optional. Cum sa fie somnul un accesoriu? Pai din momentul in care sut dovada vie ca poti trai fara el, e un accesoriu.

Drept urmare, a inceput sa ne “perturbe” viata noastra linistita de pe terasele din centru un proiect. Este vorba de JSU, o scoala de vara cu pusti de 11-a, o mare – mare parte minori, o mare-mare de copii hormonati care au venit “sa invete” la barurile de pe Piezisa cu ocol pe la faculati.

Au inceput sa apara foarte entuziasmati, si ei, si noi – coordonatorii. Le-am impartit inca de ieri tricouri si instructaje de genul “daca bei pana ti se face rau, te trimitem inapoi la mama ta, pramatie alcolica ce esti!”.

Dupa socializarea de rigoare, fiecare si-a vazut de berea lui, ca doar berea e aliment, deci au voie si elevii. Pe langa asta, ca in fiecare an, ei habar nu au care le e limita la bere. Sunt sigura ca au aflat. Aseara, de fapt pe la niste ore matinale ale diminetii. Se auzeau frumos pasarelele, lumea mergea la somn, zarva mare. Ma duc si eu ca tot omul la toaleta, ca nah, berile mele vroiau sa iasa, si sa iasa! Intrad in baie observ  niste adidasi, intreb daca-i bine mi se zice “da”. Dupa voce mi-am dat seama ca respectivul copil se inchina zeului de portela. L-am lasat sa scoata demonul din el si mi-am cautat o buda “comoda”. Punandu-ma in “incapere” si incercand sa-mi dau seama cum se va auzi rezonanta in tot locul asta, ma gandeam sa dau drumu la apa, sa nu fie ciudat. Baiatul mi-a inteles durerea sufleteasca si a inceput sa scoata raul din el. O adevarata capodopera melodioasa, pana si Ludving van Betoween ar fi  gelos pe capodopera pe care  scotea respectivul pe gura, mi-as dori ca de fiecare data cand ma duc la baie sa dau de un astfel de om, sa-mi cante cand fac pipi.

Pe de alta parte, cand au sosit zorii, ne-am strans pe echipe si am inceput, sa mergem spre facultati. Afara racoare, placut, copii in tricouri albe, oamenii se uitau ciudat, iar noi, coordonatorii in negru. Ca doar n-om avea si noi albe, sa ne diferentieze. Toata viata mea mi-am dorit sa ma plimb in tricou negru la 37 grade, pe la soare. Sa stau in sali in care este atat de mult aer incat simti respiratia tuturor pe tine, hainele se lipesc de tine de cat de mult te iubesc si nimei, dar nimeni nu vrea sa fie atins  – ce insensibili dom’le !

Acestea fiind spuse, pentru ca e aproape ora 4, si eu am tras chiulu 30 min la umbra -blasfemie! – ma intorc in racoarea dupa-mesei, in tricoul meu negru care acum mi-e mulat, chiar daca era larg. am constatat astazi ca nu trebuie sa ma abonez la fitness, am sauna pe sub  tricou, iar miscarea urcand scarile nu se compara cu nimic! Vrei sauna? Ia un tricou negru si plima-te prin oras intre 10-18. E cea mai buna idee pe care o poti avea!

Am plecat.

Va tin la curent cu tot,

a voastra topitoare !