Aberatii speciale

Nu spune totul cu voce tare

simti cum unele cuvinte nu trebuie spuse cu voce tare? ele spuse asa incep sa capete o cu totul alta forma. Incep sa doara, incep sa atace locuri pe care poate nu le-ar fiatacat. Realizezi ca nu e un vis atat de frumos precum credeai…

Nu trebuie sa spui orice cu voce tare. Atunci cand spui cu voce tare, realizezi ca nu te mai poti mintii. Nu mai poti sa spui ca nu e asa. Ai recunoscut intregul adevar in momentul in care ai spus-o cu voce tare. Ai recunoscut si nu mai ai scapare. Esti prins in iadul propriilor cuvinte. Ale acelor cuvinte ce nu trebuie spuse cu voce tare, pentru ca din acel moment, ele incep sa te bantuie, cate putin in fiecare zi. Apoi incep parerile de rau, ca nu trebuia sa fi spus ceea ce ai spus, si asta numai, pentru ca nu stiai ca nu se spune orice cu voce tare.

Nu este deloc bine sa tii in tine. Dar nu e bine nici sa le zici cand esti singur. Sunt o multime de cuvinte, in general nesemnificative, care  combinate intr-un anumit fel, si spuse cu o anumita intonatie, in orice moment, risca sa intoarca cu susul in jos multe orgolii, multe suflete, si vei dezamagi, poate, la fel de multe persoane cate cuvinte are fraza pe care ai reusit sa o spui cu voce tare.

Nu spune totul cu voce tare. Nu spune toate cuvintele pe care vrei sa le auzi. Nu spune tot ceea ce are prea multa semnificatie pentru tine. Astea sunt greselile care vor face, ca toata viata ta sa se invarta in jurul cuvintelor. Sunt cele care te vor trezi la realitate, si iti vei da seama ca poti sa faci orice vrei, spunand cuvintele potrivite. Sunt cele care iti vor arata adevaratul sens, a tuturor cuvintelor care-ti trec prin fata ochilor zi de zi. Cuvinte pe care in mod normal le ignori, cuvinte care nu trebuie sa le ignori, dar cuvinte care au atat de multa putere incat, le negam. Tocmai de aceea. nu le spunem cu voce tare!