Aberatii speciale

Noaptea fatala dinspre 24 spre 25

luptându-mă cu niște nămeți incredibili, în ziua de 24 mi-am târșit picioarele venind acasă. Intru în casă și mă lovește un miros ciudat. Nu știam ce se întâmplă în bucătărie, nu știu nici acum din ce motive mama făcea prăjituri și pizza. M-am gândit pentru un moment că mama ar face prăjituri pentru că e Dragobetele, dar apoi am început să-mi îndrept atenția către patul meu care-mi făcea ocheade.

Ca un onlainăr adevărat ce sunt, în drumul meu către pat am atacat sticla de apă, baxul de batiste de hârtie și m-am plantat la calculator. După o verificare de bloage, twitter și tot, mă pun și io în pat, că doar era șapte, și aveam voie să ațipesc o oră până să trebuiască să plec. Ideea mea era de fapt să mă uit la film, dar am zi să închid ochii la publicitate, și somn de voie.

M-am trezit pe la 1am, cu telecomanda în mână, telefonu pe abdomen, o mulțime de electronice mergând în jurul meu, lucru pentru care orice om care protejează natura mă blesteamă. Merg și eu ca tot omu să atac frigiderul, să închid lumina, pc-u, ca totuși eram hotărâtă să văd un film la tv. În toată harababura asta blogăristică, mă uit pe geam. Ce-mi văd ochii mei de copil care se măreau pe măsură ce mă apropiam de geam. Afară o minunăție de ninsoare, așa cum îmi place mie, cum povestesc frații  Grim sau ca în coșmarele lui Andersen. Am început să chițăi pe silent mode și să mă duc să dorm.

Mă trântesc în pat la tv, programez tv-u să se închidă după câteva ore și poc, adorm înainte de prima pauză publicitară. Fluturii din stomacul meu îmi spuneau : asta este noaptea fatală, este momentul potrivit, momentul pe care orice copil îl așteaptă un an întreg. Ai fost cuminte, ai fost cuminteeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!

Când a intrat mama la 8 dimineața în cameră, mă ridic din pat, cu ochii mari și zic : A VENIT MOȘU????

mama : ce moș fată nebună?

eu: păi nu e 25?

mama : ba da.

eu : și nu e zăpadă afara?

mama : ba da

eu : și nu ai făcut ieri prăjituri?

mama : ba da

eu : păi, înseamnă că e Crăciunu! ce mi-o adus moșuuu???

mama : e 25 FEBRUARIE 😀

eu : ah, no nașpa. mă pun înapoi să dorm

mama : dacă tot te-ai trezit nu vrei să….

eu : nu, că n-o vinit moșu.