Gramada

Noaptea devoratorilor de kitch

Anul trecut am asteptat cu foarte mult interes noaptea devoratorilor de publicitate. Am ramas usor dezamagita cand evenimentul nu a avut loc. Am sperat pana in luna decembrie ca se va schimba ceva, ca macar intre doua concerte cu Hrusca am sa cateva ore de spoturi publicitare pe care poate mi-este greu sa le gasesc pe youtube. Am vazut prin martie ca in luna mai apare (sub organizarea Diesel), evenimentul mult asteptat de mine. Mi-am luat bilete, mi-am luat prietenii, m-am incarcat cu cafea si alte lucruri de acest gen si m-am pornit alene spre Casa de cultura a studentilor.

Am ajuns la locatia evenimentului si am ramas fara cuvinte. Locul urla a Goran Bregovici, durerea mea de cap incepea sa semene cu o migrena ingrozitoare. Lounge-ul casei de cultura arata ca o terasa usor fitoasa din care urla muzica. Canapelute si masute, scaunele si un barulet cu preturi relativ rezonabile. De rontait popcorn sau nimic. Toata lumea la 4 ace, echipara ca la un eveniment Diesel. Cred ca eu uitasem ca ma duc la Noaptea Devoratorilor de Publicitate si acela a fost motivul pentru care eram in tricou si blugi. Hostesse pe toculete si fustite m-au facut sa am o mica gretica (cred ca de la tona de parfum pe care o parte le purtau), asa ca m-am dus sa-mi gasesc locul in sala si sa astept ca medicamentul pentru durerea de cap sa isi faca efectul.

Cele 4 calupuri au fost mai mult decat plictisitoare. Nu am vazut nicio productie de spot-uri a lui 2013. Am vazut cred maxim 7 reclame bune din 2012 si in rest unele la care am adormit sau unele pe care le stiam de la editia precedenta. Reclame care se repetau de la un calup la altul si sonor/imagine care se blocau din cand in cand. Cred totusi ca organizatorii nu au nicio vina pentru subtitrarile albe pe fundal alb al anumitor reclame.

Pe la 3:30 s-a terminat si kitch-ul. Muzica urlatoare de la pauze si fumul de tigara din casa de cultura m-a facut sa duc dorul wii-urilor si cafelei de la editia precedenta.Am auzit editia preceenta oameni nemultumiti de “nu mai e cum a fost”. Inteleg ca poate nu se mai fac atatea spot-uri publicitare ca inainte