Gramada

Noaptea creatorilor de idei

DSCN7815

De la apusul soarelui pana la oprirea timpului si mersul lui inapoi c-un ceas, in cladirea luminata frumos din parcul central incepea – timid – Noaptea alba a creatorilor & designerilor de produs. Covoru rosu dadea un aer chic intitiativei pentru prima oara venita la Cluj, iar oamenii si produsele din interior te faceau sa crezi ca ai ajuns in showroom-ul lui mos Craciun.

E drept, poate pe alocuri nu era cel mai ieftin showroom, dar la cat glamour avea locul, nici nu mai conta acest mic amanunt. Hainele atarnand din tavan si facandu-te sa ramai cu capul in nori – la propriu. Bijuterii, frapiere, mascote si oameni curiosi. Poate prea putini oameni curiosi (la Cluj se pare ca exista un mic scepticism in legatura cu aria fashionista). Mi-ar fi placut sa vad mai multe bloggerite de fashion din Cluj prezente la eveniment – si doar de curiozitate. Dar vom da vina pe soarele cu dinti si vom spune ca el este de vina pentru ca nu am iesit din casa.

Valuri de oameni au venit si au plecat, dar cred ca evenimentul se poate cota aproape de un succes la Cluj. O imbulzeala ar fi facut poate lumea mult mai agitata, dar sunt sigura ca oamenii isi merita munca.

Proiectul promite a se extinde prin toata tara, ceea ce vreau sa vad – am sa urmaresc cu multa curiozitate.

De notat este ca expozantii au avut de ales doar 5 produse reprezentative pentru ei – de expus. Afland asta am stalk-uit-o putin pe Mihaela Ion, una dintre initiatoarele proiectului pentru a vedea care sunt cele 5 cuvinte reprezentative pentru evenimentul din care ea face parte: faina, cocheta, facutadebucuresteni , eleganta, vibebun. Nu au prea iesit 5 cuvinte, dar am inteles ideea. Nu conteaza de unde esti, atat timp cat stii sa faci ceva frumo, cu bun simt, elegant si pentru comunitate – nu pentru tine. Egoismul in evenimente se simte in calitatea lor (chiar daca unii organizatori nu-si dau seama de acest mic amanunt).

Sper seara, poate din lipsa unui vin aromat, vibe-ul a devenit mai rece. Din pacate pentru cei care s-au chinuit sa intretina atmosfera : Never Over si Cats in the Rain. E adevarat, vibe-ul oamenilor dupa o anomita ora nu tine de organizatori, dar publicul trebuie sa inceapa sa fie mai deschis fata de tona de idei care s-au perindat de-a lungul serii. Idei bune, idei superbe, idei care te inspira in fiecare moment. Personal, am luat tot ce-a fost mai bun, am furat energia pozitiva a lor si o parte de idei. M-am lipit de oameni noi si de oameni vechi, am admirat si m-am bucurat – chiar daca sper final oboseala si raceala m-au ajuns din urma.

DSCN7766

Va multumesc Atelier, voi astia care faceti DYI sa para idei pe care oricine le poate face, iar bunica sa se bucure pe ele si sa ne lase pe noi sa ne exersam talentele.

p.s. Un plus mare la acest eveniment : brosura event-ului este in romana, engleza si franceza ! BRAVO !