Gramada

Niciodata nu e nimic ….

Eu stau pe canapea, si ma uit la tv. Incep sa butonez iar el apare. Se uita la mine si spune “ce ai?” . Vii acasa duhnind a alcool si mirosi a parfum de fomeie si mie imi zici ca ai fost cu baietii, acum ma intrebi ce am??? Raspund bosumflata “nimic”

Il vad ca parca are o aterizare p-un gand. Asta inseamna ca nu se simte vinovat. Deci nu e alta, asa ca eu nu am motiv sa spun ca nu am nimic? Sau oare am prea multe. Pana sta el pe ganduri imi pot aminti zeci de mii de motive pentru care pot sa am “nimic”. Dar el nu face nimic. Nu ma linguseste. Nu ma saruta. Nu ma imbratiseaza sa aiba si el nimic cu mine. O fi berea cu baietii de vina. Data viitoare am sa am ceva impotriva la iesitul cu baietii? Dar daca se va bosumfla si el si va avea tot nimic. Imi va fura replica. Gandesti prea mult! Ia vezi de ce sa ai motiv sa ai “nimic” . Pentru ca nu te-a intrebat daca vrei ceva din oras cand vine. Gata! Asta e buna pentru un “nimic” la ora asta.

“hai spune-mi, ce s-a intamplat…” acum trebuie sa-ti spun eu ce ai facut? Dar tu trebuia deja sa te simti cu musca pe basca, si sa iti ceri scuze!!!! Dar nu, nu ma las, “n-am… nimic”

Vad ca raspunsul il pune la fel de tare pe ganduri. Ar trebui sa ma sperie ca gandeste atat de mult?

“macar spune-mi de ce esti suparata. Ce ai?” Ar trebui deci sa fiu suparata. Asa de grav este ce a facut. Oare pentru ca a uitat sa-mi cumpere o tona de ciocolata, nu a spalat masina, nu-mi face masaj cand sunt obosita (pentru ca doarme), nu ma asteapta cu seri romantice, nu e un motiv destul de mare sa fiu suparata? Ar trebui sa am mai mult de atat? Wow, acum chiar sunt suparata!

Dar tu esti un dulce, si stii ca “nimic” este la fel de important ca noi. Ca nu o sa pot fi bosumflata pe tine o viata intreaga. Stii ca daca ma imbratisezi si-mi povestesti aberatii continuand sa butonam televizorul, eu voi trece foarte usor de la starea de “nimic” . Pentru ca tu imi demonstrezi, si acum, ca intotdeauna, ca a avea “nimic” nu este un motiv pentru care tu sa nu ma mai iubesti. D-aia te iubesc si eu pe tine

(continuarea la Nimic-ul lui Micu)