Gramada

Niciodata nu ai destule cutii

Acum cativa ani, cand nu era la moda aranjatului apartamentelor dupa reviste perfecte, eventual doar din filme sau chiar desene, eram mica si posaca, dar decopeream cutiile. Matusa mea avea un apartament in care, jumatate din “biblioteca” era in fapt formata din cutii si cutiute. Am avut revelatia pre-adolescentina in care mi-am spus ca trebuie sa devin un om al cutiilor. Am inceput sa-mi sortez jucariile in cutii pe vremea aia. Da, inca ma mai jucam cu papusile. Important pentru mine era sa am lego-ul intr-o cutie, masinutele din ou kinder in alta si tot asa.

Crescand am inceput sa am cutii pentru tot felul. O cutie mai mica pentru inele, Una mai mare pentru alte inele. O cutiuta pentru bratari de plastic, lemn, argint, impletituri. Vesnica cutie cu amintiri si bilete de dragoste sau barfe din ore. Toate aranjate unele peste altele. Tone de cutii.

Am mai facut curatenie, am mai aruncat si sortat din ele, dar intre timp, am dobandit o colectie de cutii si cutiute, din plastic, carton, lemn sau altele, la care le-am gasit intrebuintare. Cele care nu au primit o intrebuintare n-au fost aruncate, au fost reciclate. Stiu ca toti avem o punga plina cu pungi, punga dosita intr-un sertar. Ei bine, eu am o cutie plina cu cutii, dosita undeva sus pe un dulap. Cutie pe care o cobor de cate ori imi vine o idee de a-mi reorganiza piramidele de cutii pe care le am prin camera.

Inca nu cred ca mi-am ales stilul destul de simplist si de minimalist. Am cazut in capcana cutiilor si nu mai am cum sa scap. Am scapat de minimalistul pe care-l da cutiile ingropandu-ma in ele ca o maniaca. Acum ar mai trebui sa arunc din ele si sa simplific viata. Nu e chiar atat de usor. E mult mai complicat decat pare. E o capcana a sortarilor orice cutie de depozitare. De cate ori fac curat ma gandesc ca ar merge mai usor daca as mai avea cateva cutii de depozitare, macar unele de decor, sa-mi tin esarfele in cutii, sau agendele, sau cartile, sau revistele de festivaluri.

Am sa devin in acest ritm un guru al cutiilor, lucru care nu cred ca este destul de minimalist, dar cel putin arata bine 😀

Cutia preferata de tinut orice numa pentru ce e destinata nu