Aberatii speciale

Ne calmam cu BAC-ul ?

Astazi toata ziua marele scandal de la bac cu gagica aia care a dat copiutele si pierde un an. Hai sa ne calmam. Nu pierde un an, poate sa-l dea la toamna si poate sa-l dea si-n iarna din cate am inteles. Gata cu melodramele, nu e nimic pierdut.

Doi la mana, cand accepti faptul ca ii dai la ala sa copieze de la tine, accepti faptul ca daca esti prins o sugeti amandoi esti scos din examen.

Trei la mana, spune multumesc tu domnita ca nu trebuie sa redai toate probele de bac si e destul doar una. E drept, matematica e crunta.

Povestea poate continua dar oricum o mai scalzi, n-o sa-ti planga nimeni de mila ca ai vrut sa faci un gest frumos si ai dat la altul sa copieze. E un gest frumos, dar daca nu stii sa-l faci, nu te risca. Se stie ca se copiaza de la capacitate, bac, sesiuni, licente, doctorate. Daca inveti sa copiezi bine poate ajungi asistenta lui Ponta sau viitoarea Elena Udrea. Dar daca ai sita-n loc de gura, nimeni n-o sa te bage-n seama, pentru ca esti turnatoare si nu au astia nevoie de martori pentru procesele la DNA.

Hai va rog sa terminam cu scrisorile deschise catre minister si profesori, catre supraveghetori si sa punem mana pe carte, sau macar sa invatam plozii sa copieze, ca vad ca nici macar atat nu se mai stie face.