bucati de ganduri

Naturalete

De cativa ani am observat o moda care incepe sa ia proportii. O moda care se bazeaza strict pe produse naturale. Toata lumea doreste produse naturale si produse bio. Am fost de-a lungul timpului la diverse povesti despre produse naturiste, am ascultat diverse povesti despre cat de sanatos este sa scoatem chimicalele din absolut tot ce consumam. Intoarcerea dupa ani de chimicale la natural este un lucru greoi, asta doar pentru faptul ca toate chimicalele astea incep sa aiba un gust care noua ne place. Incepem sa uitam care este gustul naturalului, mai mult decat atat, incepe sa ni se para ciudat tot ceea ce tine de naturalete. Ni se pare ciudat modul in care miros florile care sunt naturale, ni se pare ciudat modu in care miroase si se simte mancarea. Totul este ciudat.

Suntem atat de preocupati de schimbari in bine incat ajungem sa le ignoram in totalitate atunci cand ele incep sa apara. Avem magazine naturiste, avem internet pentru documentatie, avem “ţaranii” nostri de la care putem lua legume/fructe/etc proaspete. Avem firme specializate in produse naturale care ne dau inclusiv creme sau alte produse de infumusetare. Totul este acolo pentru noi, pentru a ne imbunatatii stilul de viata, pentru a deveni ca bunicii si strabunicii nostri care nu aveau atatea chimicale si prostii, iar viata lor era mult mai usoara si mai linistita.

Suntem mult prea ocupati in a face totul mai usor, in a simplifica tot stilul de viata dintr-o multime de puncte de vedere, dar uitam ca am putea sa simplificam totul dintr-un singur magazin, dintr-un singur site, din alegerea de a nu mai complica organismul in toate lucrurile pe care le primeste.

Eu personal am inceput de multa vreme sa folosesc produse cosmetice care se bazeaza pe ingrediente bio, am renuntat chiar si la vopseaua chimicala acum trecand pe vesnicul Henna (iar parul meu este destul de incantat de schimbare). Am trecut la sampon pe baza de petrol, la farduri care nu mai contin sange de capusa ca sa iasa rosu. Uleiuri de masaj care imi fac tot organismul sa mi se relaxeze. Imi cumpar seminte de tot felul pe care le pun in prajituri iar uneori chiar fac faina din ele. E drept, nu prea imi place mie sa gatesc asa de des precum se zvoneste.

Naturaletea este unul din lucrurile care trebuie sa conteze in viata noastra. Naturaletea este unul din lucrurile asupra caruia trebuie sa ne indreptam atentia, deoarece am ajuns sa ne plangem de falsitate si de lucruri mult prea chimice pentru ceea ce ne dorim. Ne dorim perfectiunea dar ea este intruchipata doar in naturalete, altfel ea nu va putea sa aiba loc. Am ajuns sa incurajez orice proiect de produse naturale, mi se pare uneori ca nu sunt destule site-uri, blog-uri, magazine care sa explice importanta naturalului pentru ca noi sa ramanem naturali. Pentru ca noi sa imbatranim pe cat se poate de sanatos chiar daca excesele noastre ne dauneaza. Sa avem grija de noi este un lucru important pe care tinde-l sa-l uitam de cele mai multe ori.

Naturaletea nu poate persista in noi daca noi ne indopam de chimicale. Naturalul aduce frumusetea (naturala) in noi. Chimicalul va aduce cearcane pe care tot un chimical mai mare le va ascunde la varsta potrivita.