dileme existentiale, uimita de lume

Naivitate ??

Zilele trecute povesteam cu un tip. Eh, nimic suspect la acest lucru, doar vorbesc zilnic cu o grămadă de tipi. Băiatul nostru e student în anul doi, la o facultate. Am impresia că este vestita și spațioasa FSEGA (Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor) , totuși posibil să mă înșel deoarece niciodată nu m-a interesat la ce facultate e student. În fine, nu despre asta e vorba!

Hai să te introduc în poveste : băiatul are o iubită care e anul întâi, dacă bine îmi amintesc, pentru că mă întâlneam cu el cân eu veneam de la școală iar el o aștepta să vină de la școală. Foarte iubăreț el așa de felul lui, spun asta deoarece o și aducea (vreau și eu un tip care să mă plimbe atât cu mașina, dar doar atunci când e frig, în rest nu-mi pasă!

îmi zice că, ar vrea să ajungă director, că ăia au bani mulți și timp să facă ce vor ei (au oare) Că ar vrea, ca până la 25 de ani, să se mute la casa lui (casă, nu apartament) că așteaptă niște moșteniri, și că, până atunci, speră să devină director, sau măcar manager. La firma lui dacă se poate, care să fie o firmă mică (nu am înțeles eu cu exactitate ce înseamnă o firmă mică) și să facă atâția bani încât să ofere copilului și nevestei câte o excursie în fiecare weekend de vineri până duminică la munte undeva, dar să nu fie singuri, să meargă cel puțin cu un prieten.

am ridicat din sprîncene și i-am zis că visul lui e unul prea copilăresc. el nu! Că e posibil, că el are un vecin, care a ajuns director la o firmă mai măricică, nu ne referim la director general, la un adjunct al adjunctului, și omu, și-a permis să se mute de la bloc, la casă. Bun!

Mă gândeam la toți prietenii mei care au ajuns în funcții de directori, care financiar își permit să se plimbe, sau alte mofturi, dar, uităm un lucru. Nu e vorba că nu își permit, e vorba că a fi director sau a avea o firmă e o responsabilitate destul de mare. Nu ai timp liber să te bucuri,  de toți banii când vrei tu, din acest motiv există concedii în care, telefoanele și problemele nu încetează, pentru că lumea nu se oprește în loc deoarece patronul are liber, sau un director adjunct, sau așa mai departe. Responsabilitatea ta e aceeași, doar că poate doar la lucrurile urgente te vor căuta și îți vor atrage atenția, dar în rest, vei avea aceeași responsabilitate, care, te va aștepta pe birou, în prima zi de muncă.

asta-i viața, nu ai ce (pentru) ca să faci!

Acum dilema, mea, mare și existențială este : sunt eu un om rău dacă îi explic omului că nu realizează ceea ce își dorește, că dracul e negru, nu așa roz cum vrea el să fie?