Online

Musicomania, o sursa de inspiratie

musicomania

De curand, am auzit la Radio Transilvania o emisiune Musicomania. I-am ascultat la prima emisiune, cum dau eu invitatii la spectacole, pun muzica buna, interviuri cu oameni despre ce se intampla in oras. M-am uitat in stanga si-n dreapta sa vad ce se intampla. Mi-am cascat ochii destul de mult ce-i drept. Am stat mai apoi si m-am gandit cum sa abordez, sa aflu mai multe. Eu sunt curioasa si vreau eu sa ma asigur ca le stiu pe toate si nu-mi scapa nimic.

Am iesit apoi la o cafea cu Mihai Oprean pentru a afla povestea din spatele proiectului. Sa va spun ce frumos este sa-l asculti pe Mihai povestind despre Musicomania? O pasiune pe care o admir in multi oameni. Aceeasi pasiune cu care vorbesc si eu despre proiectele mele.

Musicomania este o platforma destinata muzicii, un concept Bigtime Production special pentru tinerii muzicieni atat ai Clujului si nu numai. Tinerii care au atras atentia publicului, dar nu reusesc sa se promoveze singuri. Casele de productie sunt poate prea axate sa promoveze muzica (poate nu de cea mai buna calitate) pentru a vinde mai usor. Artistii buni sunt usor de gasit in underground-ul oricarui oras, iar vocile si concertele acestora te vor uimi. Musicomania atrage atentia asupra acestor artisti de care oamenii nu stiu pentru ca ei merita sa fie in playlist-urile noastre – atat la radio cat si la casti, sau chiar televizor.

Pot sa garantez ca foarte multi dintre acesti artisti merita sa fie in multe festivaluri, concerte sau proiecte muzicale. Merita incurajati in fiecare moment si ascultati. Albume cumparate doar sa fie in colectie in dulap cu autograf si sa te mandresti la prieteni: uite, astia sunt de la mine din oras!

Clujul are foarte multe astfel de formatii, iar Musicomania nu ezita sa le promoveze. Ca si clujeni le putem admira cu toate ocaziile pe care le avem (Seri de vara Clujene, Targul de Craciun). Poate ca suntem prea comozi ca sa le bagam de seama de fiecare data, dar ele merita. Sper din tot sufletul sa vad cat mai multe formatii romanesti in festivaluri pe afara.

Musicomania mai are de altfel, o campanie foarte frumoasa numita Vreau sa cant, care promoveaza tinere talente. Sambata a fost semifinala (Dar eu am fost prin teatru), iar sambata (20 decembrie) aceasta este finala pe care n-am de gand sa o ratez sau sa uit sa scriu despre ea. Finala are loc in The SIN – Social Code Club (subsolul de la fostul cinema Arta, pentru nerecunoscatori – dar locul arata superb) cand ii vom vedea din nou pe cei 4 finalisti : Roxana Mancas, Andrada Laszlo, Evelin Budai si Patricia Fage.

Le urez succes is imi pregatesc agenda pentru notite, am sa povestesc tot si am sa fac poze! (pentru varianta audio, va rog nu va leneviti si veniti!).