bucati de ganduri

Momentul de reciclare

Povesteam cu niste prieteni din Salerno. Povesteam ce-i drept despre vreme si iluminatul orasului de Craciun. Le spuneam nemultumirea mea vis-a-vis de albastrul electric al oraselor si lipsa culorilor. Apoi mi-au povestit ei de suma imensa pe care primaria a dat-o pentru iluminatul public, dar si de faptul ca ei folosesc reciclarea in iluminat. Pe langa becurile colorate exista plastic, sticla sau chiar staniol care sa ajute ca orasul sa arate cat mai bine.

Rezultatul final este:

saler4

saler1

saler3

sursa foto

Cum de un oras cu jumatate din populatia Clujului poate sa arate atat de bine si sa se foloseasca si de reciclare, ma depaseste putin, dar pot sa spun cu mana pe inima ca arata superb.

Mi-am adus aminte ca atunci cand eram copil, la scoala ne incurajau sa aducem hartie nefolosita acasa. O vindeau si cumparau alimente si cadouri pentru familii nevoiase de sarbatori. Se umplea sala de sport a liceului cu hartie care astepta mai apoi sa iasa din liceu si sa plece la reciclat.

imagine Scoala pentru o Romanie Verde

Festivalurile din tarisoara noastra au inceput sa puna accent mare pe reciclare, iar asta imi place foarte mult. Am vazut concursuri din materiale reciclate, sculpturi facute din pahare de bere. Nu ne lasam nici noi prejos la acest capitol, dar cred ca inca mai avem nevoie de ambitie.

Cei de la S.C. ECOPIM RECYCLING S.A au facut o campanie superba in care indeamna pe toata lumea sa doneze tot ce se poate recicla (aluminiu, hartie, pet-uri) in programul “Scoala Pentru o Romanie Verde“. Ma bucura enorm sa vad ca lumea incepe sa dea importanta acestor lucruri si la noi, iar eu mi-am stresat colegele si pastram intr-un colt hartiile si plasticul. Sper ca tot mai multi sa faca asta, mai sper ca intr-o zi, cineva sa vina cu propunerea sa impodobim orasele in haine de sarbatoare si folosind materiale reciclabile.

P.s. eu reciclez niste hartie si plastic pentru a-mi face un bradut de Craciun. Am sa-i fac poza cand ii vine momentul!