Aberatii speciale

Maturizarea cafelei

Am asteptat multa vreme sa ajung la varsta la care organismul meu sa accepte adevarata savoare a licorii negre, amarui si fierbinti. A fost greu dar dupa o cura de cafele proaste si de automate mi-am dat seama ca un adevarat consumator evolueaza. Se maturizeaza.

Am inceput asadar cu filtru de Jacobs, 3 in 1 ness, filtre facute la aparate mari, o usoara diferentiere a Illy, Julius si cafeaua ieftina de comert. Sunt o bautoare adevarata de cafea, asa ca nu accept blasfemia cu lapte si zahar in ea, cand sunt atatea retete de cappucino, mocacinno, si multe altele.

Am renuntat usor la cafele de automat, inlocuindu-le cu bauturi dulcege care seamana la gust cu Nesquick .

Am inceput sa am fite usoare band cafele fara lapte, fara zahar, cu degetul mic ridicat, in cafenele pline de fum si artisti. Combinam arome de cafea cu bomboane, diferite tigari sau frisca. Nu mi-am prea gasit locul. Am inceput sa am tot mai multe pretentii.

Am observat ca incepeam o investitie in cafea, cautand locuri unde pretul unei cafele nu mai este 3 lei, diversitatea si calitatea este direct proportionala cu pretul. Am inceput sa caut locuri care sunt cunoscute pentru minunile lor, am inceput sa consum tot mai multe lucruri, mainile sa-mi tremure, inima sa se zbata in mine.

Am observat zilele astea ca m-am maturizat in ceea ce priveste cafeaua. Stiu sa o beau doar french press sau filtru. Imi place sa o miros, sa rontai boabele si sa ma hotarasc ce ma va tine treaza si cate ore. Nu fac excese, apreciez boabele de cafea aromate, prajite, prea prajite, spargandu-mi-se intre dinti, umplandu-mi trupul de arome, facandu-ma sa zambesc, sa ma ard la limba, sa o vars pe mine.

Papilele gustative trebuie sa planga de fericire la intalnirea lor cu o cafea adevarata, iar o cafea adevarata nu are zahar sau lapte. O cafea adevarata este pura, si te va face fericit si hiper activ cateva ore bune.

Maturizarea cafelei imi va obisnui tot mai mult organismul cu acea licoare, imi va ingalbeni dintii, imi va schimba bioritml si orele de somn, dar trebuie sa ma obisnuiesc cu ceva atat de superb pe cat de amar.