Prezent

M-am mutat in prezent

Am renunțat de atâtea ori încât, la un moment, nici nu mai aveam voință să încep. Motivația era mult prea mică în comparație cu renunțarea. Să renunți e foarte ușor, chiar și la ceva ce ai construit – nu treptat – câțiva ani. Privești în urmp, tragi perdeaua, întorci spatele și gata. Ai renunțat. Închizi ușa, geamul, cufărul, închizi ceva. Mintea.

Motivația trebuie să vină din tine, altfel, care mai este rostul de a te trezi dimineața și a zâmbi. Care este rostul de a te bucura de mirosul diferitelor anotimpuri, mirosul ceaiului în seri târzii de toamnă, mirosul cafelei combinat cu ceața dimineața. Mesajele de la mama: am făcut prăji. Te aștept mai târziu să îți iei o bucată.

Am petrecut o parte bună de timp privind în urmă și adresându-mă spre un viitor destul de vag. A fost o prostie, am știut asta atunci, o știu și acum. Am simțit că înainte de orice, trebuie să mă împac cu trecutul. Cu tot ce s-a întâmplat. Toate deciziile luate pe care mi le-am pus la îndoială atât timp. Cu toate lucrurile pe care le-am făcut sau nu. Tot ceea ce s-a întâmplat sau ce am vrut să se întâmple. Gândurile care mi-au vâjâit în minte atâta vreme, melodramele și telenovelele care se desfășurau live în capul meu. Toate astea, nu are niciun sens să fie puse la îndoială. Oricum sunt lucruri care au fost și aparțin acelui trecut. Au fost. Acesta este cuvântul cheie. Tot ce mai rămâne este să trag linie, să zâmbesc, să mă bucur și să îmi aduc aminte câteva concluzii:

Pentru a putea să zâmbești mai mult atunci când te uiți la trecut, trebuie să te bucuri de prezent cât mai mult.

M-am mutat în prezent, am lăsat tot ce am găsit aici în trecut, iar acum, rămâne doar să șlefuiesc prezentul într-un alt fel. De ce în alt fel? Pentru că în fiecare zi sunt al om. Nu am să mă transform într-un om care o să înceapă o tonă de discuții motivaționale pentru a putea merge mai departe. Știu și mă cunosc. Mantrele motivaționale mă amuză la fel de mult ca un horoscop bine scris. Accept și respect toți oamenii care cred în ele, dar eu, sunt mult prea cinică pentru așa ceva. Am decis astfel ca toată munca mea pe acest jurnal să capete o altă formă. Iar asta, sper doar că va bucura câteva priviri. Atât