voluntariat

Lumanarile aprinse

Dupa ce am iesit cu tata la o bere la Napoca Music Event, ne-am hotarat sa venim pe jos acasa (nu ca am fi avut de ales, iar vremea era destul e frumoasa). Venind pe jos, hop-top prin parcul mare ca doi barfitori. Tata imi povestea ca ar fi vrut sa participe la o nunta pe un ponton dar daca ii da cineva o crema impotriva tantarilor (nu e un dulce??).

In parc m-am intalnit cu OSM – Organizatia Studentilor Medicinisti, care mi-au facut inima un pic sa stea in loc, pentru ca am crezut ca e festivalul luminii si eu am ratat totul pe facebook  🙁 . Nu. Ei Au aprins multe multe lumanari in forma de fundita, in memoria celor care au murit de SIDA. Imparteau si prezervative dar i-au dat la tata, si mie mi-a fost rusine sa cer (asa ca da, accept oricand o donatie). Sper ca nu au avut impresia ca suntem un cuplu pentru ca nici macar nu ne tineam de mana sau ceva (cu toate ca despre tinutul de mana va scrie Ioana un post curand. I can feel you).

Drept urmare, atasez mai jos poze 😀

Organizaţia Studenţilor Medicinişti din Cluj, prin proiectul 3S – Sănătate Sexuală şi Luptă anti-SIDA organizează anual, în fiecare a treia dumincă din luna Mai, Ziua Lumânărilor Aprinse. Anul acesta, în Parcul Central din Cluj-Napoca, pe aleea centrală, începând cu orele 20:00 voluntarii vor aprinde aproximativ 2500 de lumânări care, aşezate în candele de culoare roşie, vor forma aproximativ 20 de fundiţe roşii, simbolul mondial al luptei împotriva HIV/SIDA. Voluntarii vor împărţi pliante informative şi prezervative trecătorilor şi vor oferi informaţii atât cu privire la evenimentul care se petrece, cât şi cu privire la infecţia cu HIV, metode de prevenţie şi metode de transmitere ale acesteia.

Ca în fiecare an, Ziua Lumânărilor Aprinse primeşte o temă specifică, ce vrea să surprindă problemele cele mai actuale la nivel mondial în legătură cu infecţia cu HIV. În anul 2011 tema este „Touching Lives” şi se doreşte evidenţierea modului în care infecţia cu HIV a influenţat viaţa foarte multor oameni. Mai mult decât atât, tema vrea să atragă atenţia asupra faptului că tratamentul pentru persoanele seropozitive din ce în ce mai accesibil, metodele prefecţionate de prevenire a infecţiei şi respectarea drepturilor omului influenţează vieţile persoanelor care trăiesc cu HIV sau sunt afectate de acest virus.

Tema din acest an vine în completarea conferinţei „Drepturile lor – Obligaţia noastră” pe care proiectul 3S o organizează spre finalul lunii, în 28 Mai. Conferinţa se adresează cadrelor medicale, precum şi studenţilor la medicină, şi doreşte să atragă atenţia asupra metodelor corecte de a aborda şi de a trata un pacient infectat cu HIV.

Ziua Lumânărilor Aprinse a fost organizată pentru prima dată în anul 1983, este cel mai longeviv şi mai de amploare eveniment care vizează problema HIV/SIDA.

În realizarea acestei campanii am avut sprijinul unor ONG-uri, Autoritatea de Sănătate Publică Cluj, A.R.A.S. (Asociaţia Română anti-SIDA), Asociaţia Benone-membru al Federaţiei U.N.O.P.A. (Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA), precum şi a sponsorului nostru principal Sigma Center şi a Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.

sursa