bucati de ganduri

Loungerie II, un concert pentru suflet

Cu exact un an si cateva zile in urma, luam parte la primul meu concert Loungerie II. Ii ascultam deja de multa vreme pe youtube, descoperiti de pe la radio Guerilla. Am sacrificat Noaptea Devoratorilor de Publicitate, calupul doi, pentru a da o fuga prin orasul incetosat sa ii vad pe omuletii pe care ii ascultasem innebunita de stil.

Spectacolul a fost mai mult decat fenomenal. Oamenii astia au darul de a te relaxa prin stilul lor asa cum putini reusesc.

Vara asta am stat cu o unghie in gat putin, pentru ca eram blocata in centrul orasului si n-am reusit sa dau o fuga pana la Electric Castle sa le vad si concertul de acolo. O mare parte din prietenii mei au ajuns mult mai tarziu sa vada concertul asa ca mi-am pierdut sansa. Am suferit. Sincer sa spun, am suferit pentru ca-mi doream sa-i revad. Imi doresc sa-i revad foarte mult. Sunt momentele alea in care simti pur si simplu ca youtube-ul/soundcloud-ul nu iti mai ajunge, vrei mai mult. Vrei sa-i vezi pe oameni in fata ta cum simt muzica. Vrei sa simti cu ei totul, vrei sa-ti zbiere muzica in urechi, vrei sa plutesti.

Se apropie cu pasi repezi un concert. Pai sa profitam!

1477533_10152073064044524_203667015_n

Proiectul de punk jazz este adus din nou la Cluj dupa ce vara aceasta cei 5 membrii LOUNGERIE II au urcat pe scena ELECTRIC CASTLE, alaturi de alte trupe romanesti, in deschiderea concertului Morcheeba. La doi ani de la lansare, LOUNGERIE II continua sa se dezvolte in spatiul cultural romanesc cu forte independente.

LOUNGERIE II propune o fuziune de stiluri. Daca nu ar exista necesitatea unei etichete concrete cei 5 ar prefera sa nu se numeasca nicicum stilul pe care si l-au creat. Sub influenta free jazz, post rock, punk si lounge funk, LOUNGERIE II este o experienta creata sub acumularea si descarcarea emotional muzicala similara cu procesul cel mai firesc din lume: asumarea constienta a comunicarii libere.