Online, voluntariat

Lord of the dance

o multime de oameni au vazut prin tot orasul afisele mari ale unui concert care anuntau unul dintre cele mai superbe spectacole de lumini si dans. A venit Lord of the dance. A fost unul dintre cele mai superbe spectacole de dans si de lumina pe care le-am putut vedea.

Cum a vazut toata lumea concertul:

baiatul din formatia lui Michael Flatley a venit si a bocanit din papucii lui fermecati pana cand lumea s-a ridicat in picioare si a inceput sa urle si sa aplaude. Toata lumea era in extaz iar spectacolul de lumini a fost mai mult decat superb. Un concert pe care il vezi rar si care isi merita toti banii. 2500 de persoane care stau cuminti pe scaun, civilizate si savureaza fiecare pas al coregrafiei.

cum am vazut eu concertul :
facut necesar de badge-uri pentru accesul tuturor oamenilor din staff, nu sunt gata la timp, fugi la tipografie si infoliaza-le singur. Ce sa faci, cand totul e urgent si totul se schimba ca timp in fiecare ora trebuie sa presimti neprevazutul. Hai la Sala sporturilor, asigura-te ca ai toti oamenii necesari, socializeaza in treaca si da telefoane.

“nu am numarul tau asa ca nu-ti raspund” , a fost raspunsul unei voluntare. Nu ne enervam, trecem mai departe. Lipim locuri pe scaune, ne asiguram ca toata lumea are badge inauntru, instruim oamenii cum sa rupa bilete si sa ce sa spuna oamenilor in legatura cu locurile lor.

Asezam toti voluntarii la locul lor, toata lumea pe pozitii. Asteptam….

Asteptam sa primim semnalul ca primim lumea inauntru. Cateva persoane apar la usi si asteapta cu rabdare. Noi avem emotii. Emotiile cresc, persoanele incep sa intre si toata lumea se uita cu atentie ca totul sa fie ok. Totul este ok. Morcovul din fund incepe sa iasa.

Probleme de comunicare intre presa si bodyguarzi terminate cu nervi intinsi la maxim si zambete. Problema rezolvata. Sa pozam cele (apropo, au fost 9 minute) 7 minute de show.

Ce dans, ce ochi albastrii, ce corp, ce zambete, ce daruire!

Pauza, lumea iese la fumat, la baut, la un cico. Se intra inapoi in sala, actul doi nu civilizeaza multimea. Cand simteam ca era ceva de filmat ne ridicam capul, lungeam gatul si faceam semn la toata lumea sa stea cu ochii in patru. Civilizati dar curiosi, vor sa pastreze fiecare moment tocmai pentru ca stiu ca n-au voie.

Minute intregi de aplauze si un bis. Lumea pleaca. Acum incepe distractia.

Adunat voluntari, strangem scaune, demotam scena. Cele 3 tiruri de afara isi ridica prelata si asteapta sa fie umplute. 24 x 3 = 72 tone.

De inseamna un concert? 48 tone de sunet + lumini si 24 tone de fiare pentru scena. 2400 oameni fericiti si 100 oameni de staff. Multe nopti nedormite si probleme aparute pe care nu le-a prevazut nimeni. Dar a iesit bine, iar la final asta e tot ce conteaza !