Gramada

Locul copilului in masina

Am admirat intotdeauna scaunele de masina pentru copii. Cand eram eu mica nu era asa ceva. Stiu ca-mi doream tot timpul sa stau in fata si tata mi-a explicat ca nu e voie sa stea copii in fata. Abea cand am implinit 16 ani m-au lasat sa stau in fata, si vai ce mandra am fost!

Zilele astea ma tot plimbam prin oras. Nu sunt cel mai civilizat pieton asa ca mai fac slalom printre masini stationate la semafor. Soferii nu sunt foarte incantati de treaba asta, dar oricum toata lumea e plictisita in trafic. Am observat in ultima vreme o multime de parinti cu copii. Copii pana in maxim 5 ani, stand pe scaunul din dreapta. Fara scaunelul lor special, stand acolo in dreapta, sugrumati – sau nu – de o centura.

sunt doar eu? Numai mie mi se pare ca asa ceva nu e sanatos? Nu e normal sa iti lasi copilul pe scaunul din dreapta. E locul cel mai primejdios. Nu ca in spate nu ar fi tot in pericol daca e sa fie ceva, dar mi se pare mai in siguranta in spate, pe bancheta, sau in scaunelul lui special de masina.

Acum eu poate sunt paranoica, eu poate nu stiu sa privesc in ansamblu povestea, dar tu ca parinte, ti-ai lasa copilul sa stea pe scaunul din dreapta ta?