Locul copilului in masina

Am admirat intotdeauna scaunele de masina pentru copii. Cand eram eu mica nu era asa ceva. Stiu ca-mi doream tot timpul sa stau in fata si tata mi-a explicat ca nu e voie sa stea copii in fata. Abea cand am implinit 16 ani m-au lasat sa stau in fata, si vai ce mandra am fost!

Zilele astea ma tot plimbam prin oras. Nu sunt cel mai civilizat pieton asa ca mai fac slalom printre masini stationate la semafor. Soferii nu sunt foarte incantati de treaba asta, dar oricum toata lumea e plictisita in trafic. Am observat in ultima vreme o multime de parinti cu copii. Copii pana in maxim 5 ani, stand pe scaunul din dreapta. Fara scaunelul lor special, stand acolo in dreapta, sugrumati – sau nu – de o centura.

sunt doar eu? Numai mie mi se pare ca asa ceva nu e sanatos? Nu e normal sa iti lasi copilul pe scaunul din dreapta. E locul cel mai primejdios. Nu ca in spate nu ar fi tot in pericol daca e sa fie ceva, dar mi se pare mai in siguranta in spate, pe bancheta, sau in scaunelul lui special de masina.

Acum eu poate sunt paranoica, eu poate nu stiu sa privesc in ansamblu povestea, dar tu ca parinte, ti-ai lasa copilul sa stea pe scaunul din dreapta ta?

3 thoughts to “Locul copilului in masina”

  1. copii pana in 14 (16) ani nu au ce cauta in fata, in dreapta. cu sau fara centura. locul lor e in spate, CU CENTURA (daca masina are asa ceva). o spun din perspectiva de soferita , pieton si, speram, viitoare mamica 🙂

  2. dupa legile actuale, copii sub 3 ani trebuie sa stea in scaun special, in spate, iar referitor la copilul care sta dreapta fata, mai de mult era lege k numa daca ai 16 ani impliniti, dar la un moment dat a devenit o chestie de inaltime .. cauzele practice pentru care un copil NU are voie sa stea in fata, airbagurile nu sunt proiectate pentru a sprijinii copii, ii pot sufoca, rupe nasul, etc, sau pur si simplu copii aluneca sub airbag deoarece sunt prea mici 🙂 , sunt scaune speciale care le montezi pentru copil ca sa stea in fata dar numai in cazul in care masina este dotata cu un buton care dezactiveaza airbagul din dreapta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.