Gramada

Locuiesc la parter

Faptul ca stau la parter a fost un lucru care mi-a placut de mic copil. Cand eram mica traiam cu impresia ca o sa vina intr-o zi un el sa-mi cante sub geam. Imi placea ca eu, spre deosebire de ceilalti copii de la bloc nu trebuie sa urc multe scari ca sa ajung acasa, chiar daca uneori asta era unul din motivele pentru care copii de la bloc radeau de mine.

Unul din avantaje este ca vezi absolut tot ce se intampla. Dezavantajul este ca asa cum ii vezi tu pe ei, te vad ei pe tine.

De-a lungul timpului am vazut accidente, masini furate, copii iesind de la scoala, pe vecinul cum isi inchide sotia afara, cum un en-gros devine en-detail, apoi piese auto, vulcanizare, gradinita iar acum e pizzerie. Ai un alt punct de vedere cand esti la parter, sau cand mama este “batrana bagacioasa” in devenire. Ea nu prea se baga aiurea, dar are norocul ca atunci cand sta in bucatarie si se plictiseasca sa auda anumite discutii, daca e in hol, aude alte discutii in scara, tot asa.

Prin noiembrie la noi in bloc s-au mutat doua domnisoare de aproximativ 20-25 ani, care au doi caini care fac pipi in lift si care, au zgariat peretii proaspat zugravit cu “zdrentele lor” (citat din mama). Mama s-a legat de una din domnisoare dar discutia a fost foarte aprinsa iar domnisoara inca nu a reparat peretele.

Duminica. Pranz. Eu ma uit pe geam.

– Mami, asta-i una din fetele de la 7?
– Da….
– Frumusel iubitul ei…
– Prea bine se pupa sub geam, ia da-te un pic (si ma impinge din dreptul geamului moment in care mama deschide geamul)

– Nu te supara…
domnisoara si iubitul ei se uitau debusolati la mama
– Asta nu pare baiatul cu care ai venit saptamana trecuta
– Cred ca ma confundati…
– Nu cred. Ai venit saptamana trecuta cu un baiat cu un jeep rosu si numere de Bistrita.
– Ma confundati…
– Stiu sigur ca nu te confund! Tu ai iesit din masina lui, ah ce frumusel era. Dar nu aia vroiam. Sa-mi lasi numarul lui in posta, la 52, ca i-am zgariat masina cand am iesit din parcare si sa ii platesc dauna.
fata era socata. Iubitul ei se uita la ea si la mama. Mama zambeste larg si inchide geamul. Ei doi incep sa se susoteasca aprins mergand spre intrarea in scara. Mama radea din spatele geamului

Concluzie :
nu iti supara viitoarea vecina bagacioasa pentru ca e un troll imens