uimita de lume

liniste de biblioteca

Eu sunt printre putinii si totusi mare masa care mai calca in biblioteca. Este un loc la fel de sacru ca o biserica. De ce spun asta? Pai trebuie sa respecti faptul ca altu langa tine vrea linsite sa se concentreze la ce face el acolo, sa vorbesti incet, sa nu se auda nici musca. Asta e o biblioteca, linsite. Ca in toate filmele cand te uiti, vezi ca aia acolo stau si parca le e frica si sa respire.

De o vreme am de imprumutat o gramadaaa mare-mare de carti. Asa ca ma duc des la biblioteca si tot imprumut. Nu mare mi-a fost mirarea cand am descoperit ca acolo se afla genul acela de pitipoanca. Am crezut ca e doar o fatada, ce, nu sutn fete care se aranjeaza mult timp in oglinda si sunt destepte?

Ei bine, ma duc eu, si intreb la etajul doi (etajul doi = literatura universala, etajul trei = literatura romana, etajul patru = carte de stiinta) de Opere ale lui Platon. Tanti imi spune sa caut eu, la patru. Asa ca tzop-tzop-tzrop pe scari pana la etajul patru. Ajung eu la patru si ma uit la tantii aceea care era gatita, cu decolteul prin care puteam sa ii vad chilotii, sau ca in banc  “parul de pe piept”, si ii spun “vreau si eu Platon, Ion” . Tanti se uita la mine si incepe sa tasteze. Tasteaza ea ce tasteaza de zor acolo, si apoi ma intreaba “Ion sau Ioan” si zic “Ion”, ea se uita mirata la mine, mai tasteaza putin apoi ma intreaba “totusi Platon Ion il cheama?” sa imi pice mutra nu alta. “Platon, nenea, Ion opera, trebuie sa fie in Platon, Opere, sau in Dialoguri”, ea se uita mirata la mine apoi zice “dar, pe Platon asta, cum il mai cheama??” m-am uitat la ea, m-am gandit ca sufera de o iubire Platonica (“te-a fute Platon!”).

Ma duc, imi iau cartea de pe raft, ma descurc, ca-s fata mare (chiar daca n-am 1,60 m)

Ieri sa ma duc la sala de lectura. Cei de la biblioteca s-au gandit sa renoveze sala de lectura in preajma… sesiunii, cand ii mai mare nevoie de ea. Drept urmare sala de lectura a fost mutata – provizoriu . Noua sala de lectura are 200 carti si 14 locuri. O veselie. Pe langa asta are multe tanti care trantesc usi, povestesc, zongane si unele din ele se plimba – pe tocuri.

Si uite asa, unii, isi baga picioarele in ea linsite. Intr-o buna zi, o sa mergem in cluburi sa invatam