Gramada

Liberty Parade 2010

după multe eforturi am reuşit să fac efortul suprem să îmi adun toate ţoalele necesare, să îmi cumpăr fixativ colorat şi să plec naibii la mare. Mi-am luat biletul dus, şi am sperat că luni nu trebuie să vin înapoi acasă. M-am plantat în autocar şi m-am relaxat la o poveste. Nu trebuie să dureze mult, destul de puţin încât să reuşesc totuşi să adorm. Nu era prea cald în autocar, dar nici prea frig. Drumul nu a fost lung pentru că am dormit ca un copil cuminte şi morocănos până la intrare în Constanţa. Ce dracu căutam eu în Constanţa când Liberty Parade era în Venus, eh, căutam un colţ de plajă, o cafea şi marea ca să nu uit de ce iubesc eu atât de mult locul ăla.

Problema weekendului a fost că nu prea reuşeam să am baterie la telefon. Telefoanele nu m-au iubit, şi am cam stat pe uscat. M-au răscolit prea multe amintiri pe care poate încă încerc să le neg. Aşa se întâmplă când faci prea multe lucruri. Dar anul ăsta am făcut ceea ce vreau să fac şi la anul, dar cu mai mult tam-tam :

Mi-am vopsit părul, m-am echipat adecvat, am luat aparatul foto cu mine şi am pornit. Am pornit spre gara din Constanţa asta după ce mi-am băut cafeluţa şi am mormăit nemulţumită în momentul în care a trebuit să mă ridic din pat. Ştiam că va merita drept urmare, ajunsă în gară şi auzind fluierele şi văzând mulţimea de oameni, nu m-am mai putut abţine. Asta era scopul meu. De asta am venit. Procedeu de socializare doi punct zero şi nu numai. Am urcat în tren, la căldurică pentru că afară erau 35 de grade, drept urmare, în personal erau vreo 53. Cred că ăla a fost primul moment în care am avut o revelaţie, şi anume, că trebuie să mă las de saună şi să încep să circul cu personalul. Sute de fluiere urlau şi lumea vroia la liberty. Nu mai aveam răbdare, şi toată lumea era mega prietenoasă cu restul lumii. Toţi ştiam că mergem acolo să ne distrăm, să dansăm, şi eram porniţi prea mult împotriva celor care nu ştiu ce înseamnă că mergi la liberty şi cocalaresc toată mişcarea asta de mâini, fluiere.

Nu prea mi-au convenit mie vuvuzelele şi sper că la anu să ţi le bage în…. dulap ! pentru început.

Mi-am atins visul şi am ajuns în tiruri. Camioane. Cel liberty parade era clar destinat pentru mine. Absolutamente claro. Nu cred că se putea să nu urc acolo. Îmi era puţin frică de faptul că este prea plin, dar s-a găsit loc şi pentru noi. La anu nu ştiu ce naiba am să fac cu aparatu foto şi toate prostiile pe care le port după mine în genţi, dar mă descurc eu cumva. Atmosfera din tiruri a fost superbă. Îi vedeai pe toţi de jos, şi te minunai cum oamenii urmează, dansează şi se simt bine. Mai vedeai şi câte un cocalarus rex şi îţi venea să urlii de nervi, dar asta este, unii simt muzica diferit. Chiar dacă mie nu îmi vine să cred asta. În fine.

M-am hotărât ca la anu să am o mască superbă, şi sunt sigură că nimeni nu va avea o mască atât de frumoasă ca a mea, şi o să vedem noi de ce! Pentru că noi artiştii stim să ne facem remarcaţi !

Nu cred că am cuvinte să exprim ce tare e să fi în camion. Sari, urlii, dansezi, simţi totul mult mai aproape de tine. Este o experienţă pe care o recomand tuturor care vor să ştie ce înseamnă cu adevărat Liberty Parade. Acolo este “spuma”, este locul potrivit. Este ceea ce trebuie să fie.

Atmosfera de pe plaja a fost putin aiurea, din cauza faptului că mult prea mulţi minori vroiau să fie acolo. Înţeleg, este ceva ce te tentează, dar cred că ar trebui rezolvat acest lucru, şi fluidizată intrarea fără ei, deoarece mă întristează să îi văd la 16 ani în comă alcolică pe plajă. E trist, e dureros, e nefondat. Nu e ceva ce trebuie văzut sau făcut. Sper ca până la anul să se rezolve acest lucru, chiar dacă din 5 fete 3 erau minore.

Nu cred că mai am ce să zic. Eu m-am distrat, şi în mare, da. Vreau să vin şi la anul, să o fac mai lată, şi să mă regăsesc cu poate o parte din oamenii de anul ăsta. Poate că ne vom recunoaşte. Poate că nu. Oricum, principalul este să ne distrăm. Sper din tot sufletul să fie un imn bestial şi la anul! Să ne dansăm cu bine!

Poze am pus aici mai puţine decât anul trecut, dar am fost ocupată să dansez. Promit că mă revanşez! Cel puţin asta promit în fiecare an. Nu ştiu dacă reuşeşsc, dar ce văd că reuşesc este să dezamăgesc. În special pe mine, şi poate asta este cel mai relevant. Nu trebuie să mai am răbdare până la anul, pentru nimic.