in cautarea perfectiunii

Let’s do it Romania !

Deja numa despre asta se vorbeşte peste tot. Haideţi români, cu mic cu mare să facem curat în ţară. Ei bine, eu când am aflat prima dată de acest proiect am zis “Uite mă un proiect frumos de a curăţa ţărişoara”. Apoi am aflat că va fi un proiect anual. Asta m-a pus foarte tare pe gânduri.

Pe câţi o să-i doară-n fund că au făcut unii curat după ei ştiind că oricum vor veni la anu să facă iar. Sau ei se bazează pe bunul simţ şi speră că vor găsi mai puţine gunoaie ca anul trecut? Hai pe bune, voi credeţi asta? Nu ar fi mai simplu să educăm pruncii sa nu arunce pe jos, să nu-şi bată joc de spaţiul public pentru că d-aia e public decât să fi gunoierul lor prin păduri şi alte coclauri?

Asta este unul din motivele pentru care nu vreau să susţin proiectul şi-l reneg din absolut toată inima. Ca iniţativă mi se pare încă foarte bun, sper să nu vină cuiva ideea să o facă mai des de o dată pe an, pentru că atunci îl chem şi pe la mine prin casă de la fiecare curăţenie generală, şi dacă mama nu face măcar una pe lună în care freacă tot din casă înseamnă că se stă degeaba la mine.

Presimt că o să fie un fel de “Lecturi urbane”. Face valuri o vreme, apoi fiecare găseşte o altă cauză prin care încearcă reeducarea oamenilor pentru o vreme şi toţi o să promovăm asta. Sau nu aţi observat cum in ultimii doi ani ne înghesuiam să citim în cât mai multe locuri şi oraşe iar acum au rămas în urmă doar nişte cutii prin Cărtureşti. Nu o să iau iniţiativa eu de a reface lecturi urbane la Cluj, m-am detaşat sufleteşţe de proiectul ăla de mult. Aştept un proiect de care să ne ţinem toţi multă vreme, să nu urle iar lumea la mine că sunt hateriţă şi că nu înţeleg glandoarea şi amploarea unui asemenea proiect cum a fost Lecturi urbane, cum e Let’s do it!

Să ne înţelegem. Înţeleg, apreciez, aleg să nu susţin. Atât tot.