Aberatii speciale

Legea fumatului: scumpiri si interziceri

Fumatorii au inceput de ceva vreme sa fie acesti paraia ai societatii. Aceia care imbacsesc de fum de tigara oamenii din jur, fara sa le pese de nimic, nici macar de propriul organism. Am observat tot felul de invitatii la pagini cu interzicerea fumatului oriunde daca s-ar putea. Multe tari au interzis fumatul in spatiile publice inchise, spatii precum cafenele, baruri restaurante. Multe tari au adus tot felul de legi care sa descurajeze fumatorii, printre care si scumpirea tigarilor pana cand ajung la preturi imense, astfel incat lumea sa se zgarceasca.

Tigara s-a transformat astfel dintr-un moft de a fi cool intr-o fita de a iti permite sa fumezi. Este un lucru bun pentru sanatatea multora acest lucru, chiar daca fumatorii o sa se uite intotdeauna cu ura unui ex-fumator care da sfaturi despre santate.

Nefumatorii care pana nu in urma cu mult timp topeau 2-3 pachete de tigari pe zi sunt oamenii cel mai frumos de admirat. Au atat de multa vointa si tin la sanatatea lor. Marsul pe care-l poarta acum impotriva fumatului se transforma intr-un fanatism mai idiot decat martorii Tutunului.

M-am dus sa-mi iau tigari si constat ca am mai primit 50bani la pachet. Poate o sa fumez mai putin sau poate ca o sa trec pe tigari mai ieftine. Fumez cat imi permit. Poate o sa imi aduc si eu tutun din Ungaria si o sa incep sa imi dezvolt miscarea degetelor de a-mi face tigari, sau poate ca nu e treaba nimanui cati bani dau eu pe un pachet de tigari. Pe bune!

Legea fumatului in baruri

O sa plangem si o sa ne vaicarim ca nu mai avem voie sa fumam in baruri. Ca fumator spun ca abia astept sa nu se mai fumeze in baruri. Pe langa faptul ca suntem prea multi care fumam, barurile majoritatea n-au aerisirea care sa duca atat cat putem noi fuma. Iesi de acolo mirosind ca o scrumiera transpirata (de parca duhoarea de alcool nu e destul) si aratand ca o panseluta dupa o furtuna de grindina. A doua zi aerisesti camera (in care nu fumezi) pentru ca nu stii de unde vine fumul de tigara. Iti spun eu: din haine!

Daca nu o sa mai putem fuma, o sa bem mai mult! Mai multa cafea, mai mult alcool, mai multe ceaiuri. O sa redescoperim meniurile si o sa avem creierii mai aerisiti. Nu o sa ne usture ochii sau doara capul de la fumul de tigara din incinta. Da! Asta o sa se intample. Cand o sa bata alizeul secolului afara, n-o sa mai degeram fumand iesind din bar. O sa rabdam pana ajungem acasa, iar apoi o sa ne dam seama ca nu ne mai trebuie. Asta o sa se intample, o sa ne lasam multi de fumat pentru ca o sa descoperim ca nu mai simtim nevoia.

Oamenii or sa socializeze si o sa se intalneasca cu prieteni in baruri si fara sa fumeze inauntru, iar acum fara sa mai mirosim unii fumul altuia!

Tigarile se vor scumpi. De doua sau de trei ori pe an. O sa fumam pe terase sau afara. Acasa. Uneori. Poate tigara la cafea pentru o zi mai putin constipata si atat. Oamenii care or sa vrea sa fumeze o sa o faca in continuare, dar trebuie sa tinem putin cont si de cei care nu vor sa fumeze, doar pentru ca ai tu chef sa fumezi o tigara langa mine cand eu mananc.

Nu fumez cand altul mananca – mi se pare de bun simt.

Ma duc la nefumatori si strang din dinti – daca asta vrea cel cu care ma intalnesc.

Nu bag fumul in gura altuia, pentru ca nu cred ca vreau sa-mi simta aroma.

Fumez pe balcon daca asta e regula casei – fara probleme.

Sa interzica tot mai multe, pentru ca asa o sa gadile orgolii de fanatici pro-sanatatea-plamanului tau, dar o sa lase oamenii care fumeaza sa se bucure de aer curat in tona de tutun pe care o baga in organism.

Toti fanaticii ex-fumatori si nefumatori ar trebui sa inteleaga ca un fumator accepta atunci cand isi aprinde o tigara toate lucrurile urate si daunatoare pe care o face aceasta cu organismul lui! TOATE !