Lecturi urbane

Lecturi urbane (part 2 )

Dupa cum s-a citit peste tot, a fost lecturi urbane, vineri 23 aprilie. A fost frumos, am citit (cat am reusit), am impartit carti, am uimti lumea, am fost respinsi, am zambit, am mancat, am glumit, am citit, am admirat peisajul. Mai precis am facut tot ce era de facut in aer liber – data fiind vremea,

Vremea a fost si urata si frumoasa, poate a fost in functie de sufletul grupelor. Am fost cinci grupe de cate cinci (cam putini) si ne-am impartit prin cluj, in speranta ca vom avea, cat mai multe carti de impartit la lumeeeeeeeee (lume soro lume). Am mai gasit voluntari, am mai gasit oameni care citeau (si nu erau cu noi). Am gasit respingeri si oameni care nu vor sa citeasca (stiu, exista, nu avem ce face).

Varianta de la ora 10. A inceput strangerea de oameni pe la 9.30, apoi pe la 9.45 au venit Cezara si Raluca si au inceput sa imparta idei, carti, legitimatii samd. Am fost cam putini, si asta m-a intristat dat fiind faptul ca la prima tura am fost nevoiti sa refuzam oameni (nu eu personal, dar… noi). Dupa ce grupele de cate cinci au fost facute (noi am fost 4 fete si un baiat – Ovi ), fiecare s-a urcat in cate un autobuz/troleibuz.

Noi am urcat pe un 9, de pe str. Memorandumului pana in Manastur (via gara), apoi ne-am urcat pe un 29 din Manastur pana in p-ta M. Viteazu, apoi ne-am urcat pe un 35 pana in Zorilor, si apoi din Zorilor pe un alt 35 pana la gara, de acolo am luat un 9 pana pe str. Memorandumului inapoi.

Am impartit din cele 15 lei 13, au ramas doua carti. Am impartit Razboi si pace, dialoguri pe tema religioasa, telenovele (gen Sandra Brown). Am gasit zambete in mmomentul in care spuneam ca aceste carti nu costa nimic, oameni care doreau sa vorbeasca despre lectura, oameni care ascultau cu atentie si ne priveau cu zambete aprobatoare. Se pare ca vechiile generatii sunt mandre ca noile generatii promoveaza lectura.

Din punctul meu de vedere, varianta de la ora 17 a fost mai putin reusita. Asta e oricum discutabil. Discutabil deoarece poate nu ne-am ales bine zona. Poate nu ne-am ales bine abordarea, oricum, in ultima serie a drumului nostru, cand eram descumpanite si deja obosite. Satule ca lumea sa se uite ciudat la noi, si cautand din privire (filand) oameni care se uita ciudat la noi, am gasit, ceea ce asteptam : oameni care citesc.

De aceasta data am fost 5 fete, si ne-am plimbat astfel : am luat 25 de pe Memorandumului pana in p-ta Cipariu, apoi am luat un 35 pana in Zorilor, apoi am luat un 43b pana in Grigorescu, apoi am luat un 30 pana pe Memorandumului. A fost tura in care lumea a fost mai putin reticenta, a fost obosita, ocupata cu altele, samd. Pasam carti de la una la alta, si pana la urma, am ramas cu o carte, de care, se bucura mama. Partea buna e ca, mama citeste pe la cozi, si mama citeste si in autobuze, drept urmare a fost un mic esec. Dar mic, pentru ca in final am reusit totul, asa ca, daca nu iti pierzi speranta pana la final, totul se rezolva

Chipurile noastre s-au luminat, si am ramas doar cu doua carti : politiste.

Au fost impartite aproximativ 150 de carti (toti), in cele doua reprize (1o & 17) si am fost toti, pana in final, multumiti. Vrem ca data viitoare sa fie mai multi ca noi, vrem sa acaparam orasul, sa facem oamenii sa citeasca, sa devina iar o moda, la fel cum a fost pana prin anii 1980. Sa speram ca reusim!

Astept restul pozelor ca sa le postez !