Lecturi urbane

Lecturi urbane (menage a trois)

Cu toate că am fost destul de sceptică în legătură cu ediţia a treia a acestui proiect în care m-am implicat destul de mult, voluntar fiind, a ieşit destul de bine. În mare eu personal am fost mulţumită de forma pe care a luat-o, chiar dacă nu am prea citit, şi am făcut pe omul care are tot timpul ceva de spus. Asta este, uneori sunt omul rău şi nemulţumit. Nu m-am prea putut certa cu nenea norul ca să ne lase în pace, dar el a luat o carte şi a citit picurilor de ploaie şi i-a ţinut în lectură urbană.

A fost un punct culimnant în care ne-am adunat aproape 40 de oameni, ceea ce a fost superb. Eu am întârziat destul de mult, şi îmi pare puţin rău. până către ora cinci am rămas puţinei, dar asta nu este rău, deoarece toate cărţile înşirate au făcut oamenii să vină să vadă despre ce este vorba, să asculte date despre proiect, să pună întrebări şi să ne inspire pe fiecare dintre noi pentru ediţiile viitoare.

Îmi pare rău şi parcă ceva din mine se supără când vede că de la o ediţie la alta suntem tot mai puţini “fideli”. Poate că e bine să fim diverşi tot timpul, poate acesta este un semn bun, dar nu m-ar supăra deloc dacă ar veni şi din cei care au venit la ediţia doi, sau chiar la ediţia unu. Ploaia i-a cam speriat pe mulţi dintre cititori/voluntari astăzi şi tare urât din partea ei. Nu a fost frumos şi am de gând să port o discuţie foarte serioasă cu nenea Norul.

Pe viitor plănuiesc să mă implic şi eu mai mult, cu mult mai mult şi să ajut ca proiectul acesta să devină ceva mare frumos şi fălos, ceva cu ce Clujul să se mândrească.

Revenind la ziua de azi şi lăsând la o parte egoismul meu,  astăzi am văzut entuziasmul oamenilor de a căuta o carte gratis pe care să o dea mai departe, să o citească, să o facă să prindă viaţă şi să nu o lase să se umple de praf pe un raft. Am văzut cum oamenii se lăsau ademeniţi într-o lume în care lectura începe să prindă importanţă. Oameni care erau uimiţi de vârsta noastră – a voluntarilor. Am găsit zâmbete pe chipul multor oameni când au aflat că pot să primească War and Peace gratis, să o citească, şi apoi, să o dea mai departe tuturor oamenilor care vor să o citească.

Mă bucur că am ajuns în proiect, mă bucur că începem să ne conturăm, mă bucur că avem cărţi pe care să le împărţim. Mă bucur că Lecturi Urbane trage un semn de exclamare !