Lecturi urbane

Lecturi Urbane – Cluj

Astazi, dis-de-dimineata, vremea s-a gandit sa ne puna un impas. Asa ca norii s-au adunat de aseara, si a inceput sa ninga. Pana dimineata nu a incetat, iar nisnoarea s-a transformat in lapovita si tot asa, se hotara ea saraca daca vrea sa fie mai mult spre iarna, sau spre primavara.

Vremea nu a fost o descurajare nici pentru mine, nici pentru ceilalti cititori care au fost hotarati sa citeasca intr-un 24b si faca va fi un frig de vor crapa pietrele. Mai greu si mai incomod a fost cu asteptarea, cu asteptarea pentru adunare, pentru micile noastre legitimatii, si pentru tot. Eram destul de timizi si de prietenosi totul. Probabil ca frigul a fost de vina.

Una din “probleme” a fost, ca nu cumva, sa avem un autobuz “mic” si sa nu incapem toti, deoarece nu eram numai noi, erau si calatorii care, in ciuda vremii urate, s-au plimbat putin prin oras.

Ne-am aranjat noi, cum am reusit prin autobuz, astfel incat, am lasat si pe altii sa strea intre noi. Si am asteptat cuminti sa vedem rezultatele, asa, cu coada ochiului. Primul efect a fost, ca cei de la Realitatea TV, Adevarul de Seara, Antena 1 , au venit tzup-tzup sa adune material pentru stiri, inspirandu-se de la noi. Ocupam si noi, loc.

Apropo de asta, ce mi-a placut a fost faptul ca, evenimentul acesta a fost foarte mediatizat. Foarte! S-a auzit si pe la radio, ziare, televiziuni, comunicate de presa si tot tacamul. Nu cred ca cineva se astepta la asta. E un lucru bun mediatizarea, si poate data viitoare, vom reusi ca, ajutandu-ne de tot omul care vrea sa ne ajute.

Eu personal, cu lumea nu am prea vorbit, nu mi s-a parut ca din fundul ala de autobuz am foarte multi cu care sa vorbesc, cu toate ca au fost o multime de oameni de treaba in jurul meu. Am facut putina conversatie cu ziaristii, si am privit cum unii sunt nepasatori. Dragut a fost acel domnisor care trebuia sa ajunga la Polus Shoping Center si povestea la telefon despre Lecturi Urbane, apoi a venit si a stat langa mine, tragand cu ochiul la tot ceea ce citim in jurul lui.

Am facut 2 ture cu 24b, am citit 70 de pagini (mai mititele asa de felul lor). Mai aveam putintel si terminam cartea, dar, nici asta nu m-a oprit. Am facut cateva pauze, si, apoi am mers sa continui sa socializez in Ceainaria de la Libraria Carturesti. M-a intristat faptul ca nu am ramas foarte multi in acea socializare. Am inteles totusi, ca oamenii au alte planuri. Pozele au fost dragute, o sa pun si eu cand ma mai uit peste ele si mai primesc de la toata lumea.

Multumesc tuturor celor care au sprijinit  & sponsorizat, celor care au dat RT. Multumesc celor care m-au facut sa zambesc cu cartile lor, si astept din toata inima, sa mai citesc in autobuz. Eu oricum, voi continua sa citesc in autobuz, la cozi, pe banci in parc, si pe unde apuc. Nimic nu ma va opri, e bine sa citesti. Te ajuta sa te simti mai … TU