Gramada

Last moment call

Suna telefonul dar nu realizezi exact de ce suna. Nu mai stii nici ce faceai inainte sa sune, si ideea de “oricum ma trezeam ca suna telefonul” pare mult prea expirata in acest moment. Te astepti sa sune si sa-ti spuna ca toata viata s-a schimbat, ca pamantul se invarte in sens opus si ca tot ceea ce se mananca nu zboara. Ca lumea iti va zambi inca de ieri, si ca trecutul este ceva la fel de abstract ca tine, dar totusi, relativ.

Ne jucam cu termeni pe care nu-i cunoastem si sustinem ca avem dreptate. Vrem ca lumea sa se invarta in jurul nostru dar nu stim daca meritam toti satelitii de care dorim sa dispunem. Nu stim daca suntem indeajuns de buni pentru toate astea, dar ne place sa credem ca suntem mai buni decat cei din jurul nostru, chiar daca si ei cred acelasi lucru si de multe ori reusesc sa ne doboare si sa ne demonstreze ca nu suntem.

Cautam sa fim ceea ce nu suntem doar pentru ca asta ni se pare mai plauzibil pentru momentul in care vom gresi. Ni se pare ca viata altora este cu mult mai perfecta decat a noastra si tanjim dupa a lor. De aici si toata teoria cu “Capra vecinului”. Dorim sa se intample raul aceluia caruia ii merge mai bine decat noua, chiar daca, si el ne doreste acelasi lucru.

Suntem ipocriti pentru ca nu recunoastem toate lucrurile astea. Suntem o societate in care tot ceea ce era liber a devenit tabu, iar tabu-urile sunt ceva ce nu mai isi au rostul, nici acum, nici pe viitor. Toata lumea o face, dar nimeni nu vorbeste despre. Nu mai suntem in secolul in care asta este o teorie existentiala pentru sex, am ajuns in secolul vitezei (cine ajunge cel mai repede in pat) iar acum teoriile existentialiste (acum ma vei acuza ca nu stiu ce e aia o teorie existentialista) sunt legate de umanitate vs ipocrizie. Dar nu vrem sa recunoastem. Urlam cat ne tin plamanii ca suntem cei mai naturali.

Epic fail !

Si telefonul suna, in ultimul moment, si cu raza de ipocrizie necesara ti se spune “o lasam pe alta data”, iar tu zambesti cu aceeasi ipocrizie si spui “nu-i nimic, oricum aveam altceva de facut”

Sa ne fie rusine!