bucati de ganduri

Last minute

Incerc de multe ori sa fiu si eu ca el. Il vad pe Ursu cum se ia si se duce de nebun prin orice tara, iar apoi imi trimite vederi sa ma oftic.

Cautand intotdeauna o un loc placut unde sa fug in concediu, gasesc tot felul de idei. Ma uit peste ele si vad ca sunt blocata in oras. Sunt blocata in rapoarte si evenimente, articole si hartogaraie. Cred ca de fapt sunt blocata in mintea mea, nu reusesc sa ma detasez de munca, nu reusesc sa fug la mama dracului si sa las totul in urma. Sa imi bag picioarele 3 zile si sa uit de tot. Sa stau cu dosul pe-o terasa fara sa ma gandesc la posibilitatea ca cineva ma va recunoaste si va avea chef sa vorbim despre munca.

Cand am vazut last minute Dubai mi-am adus iar aminte de Ursu, de vederea trimisa de el, care-si sarbatorea Craciunul si revelionul acolo. O face in fiecare an, iar eu nu stiu cum sa ma impart intre job si prieteni in perioada aia.

Poate ca ar trebui sa invat din intelepciunile lui si sa ma iau, cu un bagaj de mana, cu biletu si pasaportul in cealalta si sa plec. Tot plang aici ca vreau sa vad Maroc-ul si Tel Aviv, ca vreau sa urc pe scari in cea mai inalta cladire din Dubai, nu imi trebuie Paris si Venetii, vreau altceva. Fara camile si piramide, nu vreau nimic mai mult decat oameni, cafenele, relaxare, parcuri unde sa citesc si oameni care sa nu ma cunoasca. Sa fie de mancare si cafea. Poate si un cocktail cateodata. Nu am pretentii, dar pe de alta parte n-am nici curaj.

Cred ca ziua se apropie, diminetile mi le incep cautand modele de evadare pe weekend, sau de ce nu – in mijloc de saptamana. Am sa am grija sa evit festivalurile si sa fug intr-o delegatie last minute.

Ursache, Dubai, stai ca vin!