excursii

La Stuf – adevaratul stuf

In ultima vreme m-am cam blocat atunci cand mi s-a propus sa fac mini-excursii in imprejurimile orasului. Tot ce-mi vine in minte e : Tarnita, Salinta, Cheile Turzii. Din cauza faptului ca-mi vin doar astea-n minte de-o vreme, m-am si saturat la cat le-am vazut.

In weekend cineva a vrut sa-mi demonstreze ca uneori, oamenii se mai tin de promisiuni. Uneori mi se arata locuri superbe si acela este unul din momentele cand ma opresc doar si admir.

Am descoperit vegetatia de stuf din comuna Sic. Comuna Sic e la 50km de Cluj. Se poate ajunge printr-o multime de metode, dar peste tot sunt vreo 10km in care drumul e ingrozitor. Noi am mers Apahida – Gadalin – Coasta – Sic (se urmaresc insemnele spre Nicula). Asa am ajuns direct la vegetatie fara sa mai intram prin sat. La un Google distanta am vazut ca satul are o gramada de traditie si istorie. Am descoperit si de ce exista acea mica oaza de apa sarata. Se pare ca in sat era o salina, dar s-a prabusit. Pacat. Zona e superba daca vrei sa te relaxezi plimbandu-te prin stuf.

Vreau sa ma incumet sa ma duc si iarna acolo. Dar intr-o zi doar geroasa, fara multa gheata sau zapada. Sunt curioasa cat de pustiu arata locul ala mlastinos cand e inghetat.

045

poze am mai pus aici