in cautarea perfectiunii

La fel de important ca sah-ul

Nu toate jocurile care se  joaca pe tabla sunt la fel de importante ca sah-ul . De fapt, daca stau bine sa ma gandesc, sah-ul nu este un joc important pentru multi oameni, un joc important nu este daca tie iti place mult sa te joci sau daca iti pune mintea la plimbat prin locuri de care nici tu nu stiai ca exista. Eu una (la fel ca multi altii) obisnuiesc sa joc rummy. Nu imi pune foarte mult mintea la contributie, dar imi place sa ma lenevesc si sa ma asigur ca am facut tot ceea ce doream sa fac. E drept, ma mai enervez cand observ ca imi pica netul tocmai cand vroiam sa inchid, sau cand ma dau altii afara de la masa.

Totusi am reusit sa imi fac multi prieteni doar jucandu-ma pe net, si ma mai joc cu ei.

De ce nu ma joc live? pentru ca nu tot timpul am timp sa ma joc live, si nici  nu am cu cine, mai am nevoie de cel putin inca doi oameni cu care sa ma joc, si sa stie sa joace, sa ne asezam pe undeva sa ne jucam (si vremea inca nu ne permite sa ne jucam afara).

Nu despre asta am vrut sa vorbesc. Azi, cand eu cugetam la nemurirea sufletului pe mailuri, si pe twitter si pe aici, cineva (un jucator) era foarte revoltat ca iti ia 50-60 de secunde sa faci o mutare. De ce dom’le muti asa greu ca doar nu jucam sah sa gandim pana cand ne pica creierul jos. Ma enerveaza oamenii astia. Daca eu vreau sa ma asigur ca fac mutarea buna, daca nu pot face mutarea care o doresc (poate nu am destule puncte). Daca intre timp mai imi plange copilu, se darama blocul sau mai stiu eu ce, si nu pot sa mut prompt. poate suna la usa, sau telefonul, sau poate imi place sa ma uit cum trece timpul.

Nu cred ca toate jocurile de pe internet sunt la fel de importante, nu cred ca toate jocurile care se joaca pe tabla sunt la fel de importante, dar nu suntem in unul din jocurile care se joaca pe “baza de repede” , asa ca, atat timp cat am tot timpul (relativ) din lume, de ce sa nu profit de el. Nu iti convine ca stau pana la 60secunde sa fac o mutare, intra la masa de joc unde timpul de “gandire” e de 40secunde. si gata !