Filme / Festivaluri de film

Jazz, Blues and wine festival

Am fost intre acei putini bloggeri care au acceptat invitatia de la Janis Group pentru festivalul care s-a intamplat in weekendul care a trecut la cladirea Casino din Parcul Central. Ma hotarasem  sa o evit, ma hotarasem ca sunt prea obosita sa merg, dar stiind ca Alex are sanse sa ramana #foreveralone m-am sacrificat, mi-am facut o mica rana la picior si am facut un maraton pana la el (ce sa fac, fiecare aliniaza planetele cum poate).

Am intrat iar domnisoara hostessa nici macar nu s-a uitat la mine. E ok, stiu unde mi-e masa. Am spus ca sunt blogger si m-au lasat sa intru. Ciudat, putea oricine sa spuna asta. Poate ca m-a deranjat putin ca au invitat bloggeri si nu s-au deranjat macar un cico de protocol sa fie, ca oricum pe toata durata concertului stai mai mult de o bautura, dar fie. Am baut primul green apple din viata mea cu Curacao, recomand oricui sa nu faca miscarea asta. Curacao nu este pentru bauturile nonalcolice pentru ca le da un gust dubios. Da, il avea.

Meniul de vin nu m-a impresionat prea mult. Ma asteptam la o investitie mai mare, avand in vedere ca jazz-ul se degusta cu vin foarte bine. Poate le-ar fi prins bine si un show de degustare de vin (nu cred ca ar fi stricat). Oricum nu beau alcool, dar sa ai un festival de jazz si vin in care sa ai 5 sortimente de vin, hai poate erau 7, dar tot erau sub 20 oricum le-ai fi numarat.

Ospatarii foarte amabili, locul arata foarte bine, lumea era curioasa si erau picnicuri pe iarba pentru cei care stiu cu ce vin se degusta jazz-ul (eu nu). Cred ca oamenii din jur de la picnic aveau mai multe sortimente de vin decat Janis-ul. Nu sunt sigura ca asta este un plus pentru ei, dar asa se invata, incet-incet. E adevarat, trebuie sa ai si cu cine, dar la capitolul asta nu ma bag in polemici deoarece cred ca suntem destui care stim cum sta treaba cu Janis Group in orasul asta.

Muzica a fost buna, nu asteptam sa imi capteze atentia pentru ca pe mine uneori jazz-ul ma plictiseste. M-am luptat cu oboseala si am fost si duminica la faimosul Vali Racila care mi-a incantat putin inima. Adevarul este ca nu credeam ca un astfel de ambient, care era destul de elegant, ma va relaxa. Mi-a prins bine, trebuie sa recunos ca mi-a priit.

Per total, a fost un eveniment relativ reusit. A bucurat lume, dar cred ca se putea mult mai bine din multe puncte organizatorice de vedere. Parcul nu mi s-a parut atat de original cand se stie cam de prin iarna trecuta de proiectul Jazz in Parc, sau poate ca nu toata lumea stia.

Ma bucura cand vad tot orasul asta ca se lupta in festivaluri, ca nu stim la ce sa mergem prima data. Ma intristeaza pe de alta parte ca sunt toate in acelasi timp de multe ori. Ar putea invia orasul putin mai devreme, doar vremea sa ne surada!