Online

Ivan Patzaichin si Raed Arafat

Va spun cu mana pe inima ca invitiatia lui Manafu la aceasta conferinta nu m-a prea lasat cu gura cascata din prima. Am stat, am cugetat, am google-it si apoi am vazut. Am vazut doi oameni pe care google ii cunoaste ca fiind oameni formidabili, apoi mi-am amintit de Manafu care nu ar sustine conferinte plictisitoare la care sa ma foiesc si sa imi doresc sa mor, sa ma foiesc pe scaun si sa scriu in caietul meu de notite cu totul altceva in afara de ceea ce se discuta – cum ar fi alte idei pentru articole de blog.

M-am intalnit cu Mihai prin centru si foarte suspecti ne uitam din p-ta Avram Iancu la Grand Hotel Italia. Adevarul este ca din centru se vede superb. Documentatia noastra ne spunea ca trebuie sa luam busul pe care tocmai il ratasem, asa ca am facut o plimbare pe jos. Da! Pe jos. Am tras noi o barfa despre multe lucruri din on-line, si m-am simtit ca un ghid explicandu-i la Mihai cine sunt oamenii din jurul lui pe care nu-i recunoscuse sau citise. Sunt sigur ca acum are in reader cel putin 5 bloguri in plus.

In sala ne-am asezat toti trolland lin : Marian Hurducas , Cristian Gog , Marius Perijoc , Vlad Cucu , Dan Olteanu, Gabriel Aldea , Robi Katai  eu si Mihai. S-a vazut ca noi suntem altfel de antreprenori in comparatie cu ceilalti din sala, chiar daca aproape toata lumea avea smart phone-uri, noi aveam laptop-uri, si mai radeam pe sub nas la inside jokes.

Conferinta a inceput cu Natalia Spermezan care ne-a facut o scurta introducere in activitatea Vodafone din Romania, din 1997 si pana astazi. Nu vreau sa fac reclama la Vodafone ca fiind o mare companie, dar pot sa zic ca m-a surprins ceea ce mi-au aratat si am vazut un plus in ei in comparatie cu Orange si Cosmote.

Insir si eu aici ce au facut:

au fost prima firma de telefonie mobila aparuta in Romania in 1997, in 1998 au adus sistemul de Date Mobile, in 2000 internet si servicii VPN, 2001 servicii GPRS 2002 servicii MPLS si VPN , 2003 servicii ISS, 2005 prima retea 3G .

DA! Merita toata admiratia din lume pentru proiectele pe are le-au facut si pentru ideile pe care le sustin. De ce spun asta? Pai acu va povestesc eu ce ne-a mai spus Raen Arafat si Ivan Patzaichin.

Raen Arafat

El este, in caz ca nu stiti, fondatorul SMURD. Un om cu foarte multe idei, foarte multe din ele superbe. O alta idee prezentata de el, idee sustinuta de Vodafone a fost telemedicina. Vlad ne-a spus putin despre ea pe scurt – asa-i cu studentii de la medicina, sunt niste spoileri!!

Suntem printre putinele tari care au telemedicina, si am ramas foarte uimita de cata tehnologie si pasiune de a salva vieti, idei superbe are omul asta.

In tara noastra in momentul de fata sunt aproximativ 900 de ambulante dotate cu echipament de telemedicina. Tuturor celor care hateresc aceasta idee le urez sa nu aiba vreodata nevoie de aparatura respectiva!

Ivan Patzaichin

Este un om care vorbeste cu atata pasiune de hobby-ul lui incat pur si simplu as putea sta zile intregi sa il ascult despre cum i s-a pus lui pata sa devina CAMPION MONDIAL la canoe fara sa ma satur. As putea sa ii ascult pataniile din campionate la care a participat atat el ca cat si echipele pe care le-a antrenat. A aratat ca Romania are de ce sa fie mandra prin tot ce a facut, prin medaliile aduse acasa, si prin ideile pe care le are.

Nu ma mir ca a ridicat o sala in picioare la aplauze, ar putea sa ridice o tara intreaga, asa cum a facut. L-am vazut usor dezamagit totusi de unele lucruri care se intampla in tara noastra, dar optimist ca se pot face lucruri bune, cu oamenii potriviti, pentru ca avem generatii care sunt interesate de binele tarii noastre.

Momentan, Ivan a investit intr-un festival al barcilor. A inventat o canotcă – aceasta bicicleta a apelor, pentru ca oamenii sa se plimbe prin delta sa o poata savura asa cum trebuie savurata delta. Dintr-o canotcă , plimbandu-te si savurand totul. Sunt convinsa ca Groparu ar fi un mare fan al acestei găselniţe.

Multumesc. Multumesc mult lui Manafu pentru invitatie, m-a inspirat atat de mult incat am scris toate astea fara sa respir, si am luat notite utile pentru poate viitoare proiecte. Sper ca in 40 de ani