#cluj2015

Invitatie speciala pentru a vizita Cluj-Napoca in 2015

Provocarea este asta:

Și pentru că tot e la modă leapșa aș vrea să încep și eu una care cred că e cât se poate de potrivită pentru acest an….

Posted by Andi Daiszler on Wednesday, April 1, 2015

Cluj-Napoca nu o sa iti trimita o invitatie speciala sa vii in vizita. Este un oras-cetate care are lucruri mai importante de facut. Pe la inceputul anului, m-am folosit de felicitarile facute de Share Cluj, trimitand invitatii speciale prin tara pe la bloggeri, sa vina sa vada orasul in primul lui apogeu cultural.

Este adevarat, sunt o multime de lucruri care ne lipsesc ca oras, chiar daca nu se vede sau lumea nu simte, ne dam silinta sa facem sa fie bine. Ne dam silinta sa facem ca totul sa fie ok, ne dam silinta toti orasenii sa facem turistii sa fie incantati de ceea ce le ofera acest oras.

Motive pentru care nu trebuie sa astepti invitatie speciala pentru a vizita Cluj-Napoca

Unu:

Avem indeajuns de multe festivaluri de muzica si film incat sa ai o gramada de timp ocupat. Incepand cu festivaluri de muzica clasica precum Toamna Muzicala Clujeana si terminand cu deliruri pe ritmuri de Electric si Untold. Asezonat pe parcursul anului cu Jazz si iar Jazz.

La filme nu ne lasam mai prejos, trecand de la documentare , comedy sau cea mai mare mandrie a transilvaniei: TIFF.

Doi:

Peisajele orasului sunt superbe, atat in oras cat si in apropiere. Avem Laguna, Salina, Chei, Stufaris. Avem de toate, suntem chiar mai dotati decat cea mai buna shaworma din oras.

 

Avem si sala polivalenta frumoasa, stadion si chiar si o arena imensa. Pe langa asta suntem singurul judet care are un sat cu stadion mare si frumos (Jucu), si o comuna cu mall (Floresti).

Trei:

Avem o aplicatie a orasului care-ti spune tot ce se intampla in oras. O aplicatie care-ti spune care sunt ofertele barurilor, ce se intampla in ele, iti prezinta tot orasul! Avem asa ceva! Avem si un magazin personalizat I Love Cluj, care are o gramada de produse pe care sa le cumpere oamenii dupa ce se indragostesc de produs si ajung la birourile lor corporatiste pentru a putea suspina la urmatoarea excursie la Cluj

Patru:

Avem doua echipe de fotbal si uneori chiar ne mandrim cu amandoua. Avem o echipa superba de baschet si handbalul nu sta nici el rau la noi. Vara avem un loc special si secret unde se poate juca volei pe nisip, iar daca chiar vreti sa stiti, avem si plaja!

Cinci:

 Avem branduri cu care ne mandrim. Aici puteti afla cum s-a nascut berea URSUS, de ce este asa de bun laptele Napolact, povestea vinului Liliac si multe multe alte produse. Suntem un oras plin, dar plin de produse proprii pe care le vezi branduite frumos peste tot. Zone de agrement sunt enorme, de la Arsenal Park, Hoia, Calarie, Skate Park, barcute si tot ce vrei.

Bonus:

Avem cei mai prietenosi oameni, cea mai frumoasa comunitate a blogosferei. Poti avea onoarea de a fi plimbat prin oras si sa aflii de ce are Vasile Manu lant se shawormerii cu Cluj Greeters. Poti sa descoperi unde-i place la Ciulea sa bea cafeaua si unde este seiful de unici pe care-i ascunde Groparu atunci cand scrie. Daca ai noroc, poti sa bei o cafea si cu mine, dar nu vreau sa par ingamfata spunand ca la mine e cu programare.

Da, orasul este mic.

Da, oamenii sunt lenti si ardeleni veritabili, calmi si cu ficat sanatos.

Da, orasul nu va da o invitatie speciala, dar daca veniti va vom intampina cu bratele deschise aratandu-va tot ce avem mai bun.

p.s. pentru cine nu stie cum se ajunge sau are fondur limitate, recomand MyLift