Gramada

Investitia de 70 lei

Anul asta, mai pe la inceput, un prieten de-al meu (la vremea aia) imi povestea cu mult elan planul unui proiect. Era atat de bine de pus la punc evenimentul gandit de el pana la fiecare scaun si surub incat ma ambitionasem sa cred cu tarie, cot-la-cot cu el. Intre timp, din cauza neconcordantelor sociale din viata lui, din a mea, a temperamentului meu radical, m-am retras dintr-o prietenie in care mi se parea ca interesul merge doar intr-o directie, nu in doua (cum se mai poarta prin prietenii). Proiectul respectiv ultima data cand auzisem despre el inca avea o forma destul de frumoasa dar nimic nu mai parea concret si totul parea lucrat la un mod ideal.

A fost pus pe picioare si m-am hotarat sa investesc din timpul meu si banii pe care nu-i am intr-un bilet. Pana in momentul cumpararii biletului, dezamagirea mea in legatura cu ceea ce stiam si cu asteptarile mele, au depasit orice limita. Mi-am descoperit granite noi la capitolul: cat de mult te poate dezamagi un om.

Am sa merg totusi maine si poimaine azi si maine la acest eveniment. Vreau sa nu fiu atat de dezamagita cum am fost pana in acest moment. Sunt atat de naiva incat cred ca se mai poate repara ceva. Poate ca este totusi vina mea, ca am ramas blocata intr-o himera, la un proiect pilot ideal ce stiu ca daca nu ar fi fost anumiti factori pseudo-personali ar fi fost pus pe picioare. Poate ca am prea multe asteptari ascultand povesti despre asta inca de cand era in fasa. Poate ca am prea multa incredere ca ceilalti au puterea sa faca ce-si pun in cap, iar mai apoi ma hranesc cu faptul ca se multumesc cu putin, cu atat de putin, se indeparteaza de ideal si perfect. Ma hranesc cu faptul ca daca lor nu le-a iesit, eu oare chiar mai trebuie sa incerc ceva?

Presimt ca peste 2 zile am sa ies la cafea si am sa scriu un articol lung plin de amaraciune si dezamagire. Sau cine stie…

p.s. stiu ca n-am pus niciun link, aia era intentia