bucati de ganduri

Intrebari peste ganduri (sau invers?)

Iti simt privirea. De ce te uiti la mine? De ce ma citesti? De ce ma judeci pentru ceea ce scriu eu? De ce imi numeri greselile? De ce te regasesti in ce scriu? Dece te gandesti sa pui asta-n status? De ce ma judeci? DE ce nu razi cu mine? De ce ma uiti? De ce nu maine? De ce nu-ti aprinzi o tigara? De ce nu bei o cafea? DE ce ai stins tigara?

Nu te mai uita la mine cu privirea cu care se uita un lup la o caprioara, pentru ca nu stiu cum m-ai savura, si asta imi pune imaginatia la contributie, si poate nu o sa-ti placa. Nu iti mai imagina fiecare cuvant al meu caci vei realiza ca ai o imaginatie perversa si te vei simti poate prost cand imi vei spune ca m-ai visa. Nu ma mai judeca pentru ceea ce gandesc si ce traiesc, doar pentru ca eu arat lumii si tu tii in tine, nu inseamna ca unul dintre noi facem bine. Inceteaza sa spui ca semanam si pentru asta ma placi, stii si tu la fel ca mine, ca nu e asa, nu mai cauta scuze, pentru ca stii bine : “cine se scuza, se acuza”

Aprinde-ti tigara si savureaza momentul in care flacara arde tutunul si foita, iti invadeaza gura, gatul, plamanii, totul iese pe gura si simti cum secundele din viata ta se scurc, iti imaginezi un ceas al vietii tale si privirea la pachetul de tigari si gandul ca il vei fuma pe tot te face sa iti imaginezi cum acel pachet iti scurteaza clepsidra care iti oglindeste viata. Da! Asta se intampla in acest moment, dar nu conteaza, nu planuiesti sa traiesti o viata, nu te grabesti, nu te gandesti ce ar fi peste cativva ani, si sa recunoastem, dintre toti, te plangi mult, dar traiesti din plin viata ta, si esti mandru.

PEntru ce citesti aceste randuri acum? Ce gandesti? Ce vei comenta cu urmatoarea ocazie cu care, privirile noastre se intalnesc, vocile noastre se aud, pe un display vor aparea coduri binare care vor arata litere, care vor forma cuvinte, care vor suna in mintea unui dintre noi ca vocea care ne transmite ceva.

Iti imaginezi o pustoaica cu ochelarii pe ochi, stand si uitandu-se la televizor, si gandindu-se la tine, tastandu-ti in tot acest timp? Reusesti sa iti spui tie, ca eu scriu pentru tine nu pentru mine? Ca eu scriu pentru mine, si tu te regasesti in mine? Daca te regasesti atat de mult, ar putea fi un semn? Ar putea insemna ca ne potrivim? Te asigur ca nu! Te asigur ca in multe cazuri toti gandim la fel. Toti ii judecam pe cei care nu sunt ca noi, din invidie pentru ca fac ceea ce noi n-am avut curaj, pentru ca nu intelegem cum lor putem sa le placa ceea ce noi uram, pentru ca nu intelegem perspectiva lor de viata, trairile lor. Nici nu trebuie. Daca am fi toti asa, am fi la fel, si ar fi la naiba de plictisitor

Nu crezi?