Aberatii speciale

Inelul de logodnă e ca și cumpărat! Ce piatră prețioasă alegi?

Gata, ai luat decizia cea mare: o ceri de soție!

Te-ai gândit probabil la câteva variante de context în care să o ceri, nu mai trebuie decât să iei inelul și totul e pregătit.

Și aici dai de greul cel mare: ce inel de logodnă alegi? Mergi pe varianta „iubirea contează” și iei un inel de logodnă ieftin, sau vrei să pornești cu dreptul și mergi all-in cu această bijuterie?

Ei bine, stai nu te ambala așa. Că nu contează doar cât dai pe inel, până la urmă. Adevărul este, ca întotdeauna la mijloc, dar până la bugetul final al inelului, mai trebuie să te gândești la câteva chestiuni.

Iar detaliile sunt cele mai importante, de cele mai multe ori, așa că nu juca „ala-bala-portocala” cu inelul de logodnă, dacă nu vrei ca viitoarea ta parteneră să facă la fel în gând, în decizia de a zice „Da” sau „Nu”.

Dar nu te speria, articolul ăsta e fix pentru tine scris, cel indecis, dar dornic să facă cea mai bună alegere. Despre ce vom vorbi?

Despre alegerea inelului de logodnă în funcție de pietrele prețioase!

 

Cât de importantă e o piatră prețioasă pentru un inel de logodnă?

Hai să spunem doar că piatra prețioasă e cam cea mai importantă parte a unui inel de logodnă.

Nu putem zice nici că este efectiv singura care contează pentru că ar mai fi niște elemente, precum: materialul inelului (aur, argint), culoarea materialului, puritatea lui, mărimea inelului și designul final al bijuteriei.

Încearcă, însă, să îți imaginezi cum ar arăta un inel de logodnă fără o piatră prețioasă. Da, arată fix ca o verighetă, iar ei îi va veni timpul mai încolo.

Deocamdată hai să vedem exact ce tip de pietre prețioase poți alege pentru viitorul inel de logodnă.

 

Tipuri de pietre prețioase pentru inelele de logodnă

Înainte de a te decide ce tip de piatră prețioasă vrei pentru inelul de logodnă, trebuie să te gândești la design. Nu există un singur tip de astfel de bijuterie, iar dacă mergi pe un design personalizat, poți obține astfel un inel cu 1, 3 sau chiar mai multe pietre prețioase, în funcție de dorința ta.

Poți face chiar combinații de pietre prețioase, complementare ca valoare și culori. Dar acest lucru este strict la latitudinea ta. Deocamdată, iată care sunt cam cele mai populare și mai spectaculoase tipuri de pietre prețioase:

  1. Ametistul – o specie de cuarț violetă, este o alegere rafinată pentru un inel de logodnă
  2. Aquamarinul – după cum îi spune și numele, culoarea acestuia este cea a mării, adică o varietate de albastru sau de verde deschis
  3. Citrinul – o altă specia de cuarț, de data aceasta de culoare galbenă, precum a lămâii, citrica de la care provine această denumire
  4. Diamantul – nu mai are nevoie de nicio introducere, cea mai prețioasă piatră și totodată cea mai folosită pentru inelele de logodnă și pentru bijuterii în general
  5. Rubinul – o specie din familia corindonului, fiind singura varietate prețioasă a acestui mineral denumită diferit de safir
  6. Safirul – la fel, o specie a mineralului numit corindon, este o piatră prețioasă ce poate fi găsită în diferite nuanțe, de la albastrul specific, până la galben, alb și chiar roz
  7. Smaraldul – culoarea sa verde este fabuloasă, fiind una dintre cele mai cunoscute și scumpe pietre prețioase
  8. Topazul – o piatră prețioasă foarte valoroasă, are o culoare albastră deosebită și o denumire foarte cunoscută printre amatorii de bijuterii scumpe
  9. Tanzanitul – o piatră mai puțin cunoscută, dar valoroasă, la rândul ei, este o variantă albastru-violet a zoistului, un mineral rar, și care poartă numele zonei de proveniență, Tanzania

Iată 9 variante pe care le poți alege cu încredere pentru viitorul inel de logodnă. Desigur, rămâne la latitudinea ta dacă vrei să mergi pe varianta clasică a diamantului, sau vrei să încerci ceva mai exotic și să îți îndrepți atenția către celelalte pietre prețioase.

Orice alegere ai face, însă, încearcă să cumperi online inelul tău de logodnă, pentru că ai posibilitatea de a-ți personaliza inelul așa cum vrei tu, ca design și poziționare a pietrelor prețioase. Un site util este E-ring.ro, unde poți vedea în timp real toate modificările pe care le operezi, până ajungi la varianta finală.

Acum ești cu adevărat pregătit să o ceri de soție!