Lecturi urbane

indemnarea la lectura sau sa schimbam putin stilul

Later Edit

Dupa lungi dezbateri ale mele cu mine insumi, dupa lungi citiri si recitiri, m-am hotarat ca ii voi da cadou de 1 martie cartea lui Iulia Oaida. Sa o citesti cu placere draga mea ! (intre timp ti-am dat si un mail sa-ti spun asta) 🙂

Dupa ce mi-am epuizat toata energia, chiar toata cu niste cautari arheologice prin librarii, vis-a-vis de preturi si carti, constat ca sunt multe lucruri care nu conteaza. Constat ca sunt o gramada de scriitori contemporani de care nu stie nimeni, oameni care scriu frumos, dar totusi te uiti dubios la carte, la coperta, la tot.

O prietena de-a mea ma tot innebuneste cu lansari, cu poezii, cu tot. Oh, Christine, nu am eu timp sa citesc atat cat as vrea! Si-mi aduce, si-mi spune, iar energia ei de a fugi dintr-un loc in altul si de a face lucruri de genul asta ma fac sa ma simt lenesa. Nu e tocmai modul in care vreau sa ma simt, dar pe de alta parte imi place sa ma simt lenesa.

Am descoperit nu de mult un domnisor. Un domnisor dintre cei care au energie multa sa scrie si s-a hotarat sa-si puna poeziile pe print. Am rasfoit, am citit, am zambit si apoi am zis : trebuie sa fac cadou cartea asta! Vazusem ca Ioana avea la un momentdat un concurs cu carti, m-am uitat sa vad cat e de iubit (putintel este). M-am gandit sa incerc si eu, recomandand ceva ce nu se mai citeste de prea mult timp : poezie !

58818_427290420691538_1172656768_n

*altfel, bine!*

tu, tu ce mai faci?
cine mai eşti?
ce mai ascunzi?
în cine trăieşti?

eu, nu mă-ntreba
simt că mă duc dracului de la o simplă răceală
şi viaţa-mi stă într-o tabletă de paracetamol
în rest
dau tot din mine
dau timpul înapoi oricui vrea să-l ia
altfel, bine!

 Gabriel Bota – “nu mă numesc Eu!”, Editura Eikon, 2012

Asta este o monstra din ceea ce Gabriel a scris in cartea lui. Titlul imi place foarte mult, iar coperta este facuta de un alt artist. Asa e, cand se intalnesc artisti mai multi, scot multe lucruri frumoase impreuna. Ca sa te convingi poti arunca o privire pe pagina cartii de facebook.

Cum castigi o carte de la mine?

Ma gandeam sa va pun sa scrieti poezii, si sa ne luptam in versuri in comentarii, dar nu stiu daca asta sa fie neaprat o idee buna. Eu mi-am pierdut de ceva timp puterea de a le scrie in versuri, parca, m-am apropiat de proza mai mult, dar totusi am mai descoperit oameni la capitolul poezii. Eu am o alta intrebare :

De ce iti plac poeziile?

Cartea as vrea s-o fac cadou de 1 martie, asta inseamna ca undeva in ziua de 28 februarie, pe la ora 22, inchid comentariile apoi ma pun pe citit. Cel care-mi atrage cel mai mult atentia o va primi. Daca e din Cluj, ne vedem personal sa i-o dau, daca e din alt oras pe data de 1 am sa o pun la posta si va ajunge pe luni 4 martie.

Ca inspiratie pentru raspuns, atasez alaturi mostre din carte cu poezii. Daca vrei sa te convingi ca iti place stilul lui, are si un blog. Are tot ce-i trebe pentru a fi recunoscut, are tot ce trebuie pentru a placea. Sa-l citim deci!

734887_415121075241806_621831723_n