bucati de ganduri

Incaltat sau descaltat

De curand m-am trezit cu un covor in casa. Covor foarte frumos de felul lui, chiar daca eu nu suport covoarele. Mochetele parca le mai accept, dar covoarele mi se par ca strang prea mult praf si nisip sub ele. Sau poate, era cineva care intotdeauna ascundea mizeria sub covor si asa parea mai mare. Nu stiu.

Am inceput astfel discutia vesnica: pastram sau nu covorul?

E aiurea sa te trezesti dimineata si sa-ti pui picioarele pe podeaua rece. Hai sa recunoastem ca niciunul nu sta dimineata sa-si caute papucii. Dupa ce stai si dai nshpe mii de snooze-uri, iti dai seama ca iar esti in intarziere si o roiesti descult prin casa, asa ca un covor langa pat ar prinde foarte bine.

Acest covor nu doar ca e langa pat, dar acopera toata camera. Mai mult de atat, oamenii care vin in vizita, trebuie sa calce pe el, pentru a ajunge mai departe, in zona de recreere a casei.

Solutie: ii rogi sa se descalte

BA CHIAR NU!

Poate ca m-au obisnuit ai mei parinti aiurea, poate ca e mai simplu asa, dar eu prefer sa renunt la covor, daca asta inseamna ca trebuie sa miros picioarele musafirilor.

Sa terminam cu mie nu imi miros picioarele. Pentru ca dupa ce ai stat o zi intreaga in papuci sport, cu sosete, cu canicula, daca dupa 10 ore te descalti la om in casa, o sa lasi un iz usor de transpiratie.

Picioarele sunt facute sa puta! Asta este rolul lor (legenda spune ca d-aia sunt infipte-n fund).

Prefer sa intre lumea incaltata, sa lasam etichetele cu descaltatul la usa, pentru ca nici moda covoarelor si a mochetelor nu mai e aceeasi.

E drept, pot sa pastrez covorul pe jos in continuare, pot sa il aspir, matur, spal de cate ori este nevoie, dar cred ca e mai usor sa pui o carpeta mica si sa lasi musafirii sa se bucure de incaltarile lor in care se simt comod, iar in cazuri exasperate sa le dea jos.

La mine in casa lumea nu se descalta! #amzis !

sursa foto