in cautarea perfectiunii

Inca o poveste despre fumat

Agitatia cu fumatorii care inunda toti plamanii din jurul lor prin spatiile publice si prin cafenele sau baruri nu se opreste de cativa ani. Legi peste legi vor sa fie abrogate, oameni care se revolta ca nu mai pot sa fumeze unde au ei chef, ignorand de cele mai multe ori sanatatea lor dar si a celor din jur.

Nu cred ca trebuie sa ignoram parerile celor din jur, nici sanatatea lor, nici sanatatea noastra. Dar stiu ca toti fumatorii au un lucru in comun: vor sa nu mai cheltuie atat de multi bani. In fond, marea majoritate vor sa isi pastreze gestul psihic de a duce tigara la gura si satisfactia de a scoate fum. Plamanii se vor umple oricum cu arome, ei sunt singurii care simt diferenta intre tigari, tigari de foi, trabuc, tutun, pipa sau tigari electronice.

Povestea asta cu tigarile electronice la mine e veche. Ma uit cu admiratie la el cel pe care-l iubesc in fiecare luni, care-mi spune cati bani economiseste, cat de frumoase sunt si cum iti poti face propria aroma. Acum faptul ca gura nu-ti mai miroase a tigara e un avantaj. Nu cred ca le-as folosi chiar oriunde, ca cei care fac excese si ii vezi prin sali de conferinte, autobuse, birouri inchise sau altele. As fuma tot la fel, uneori, in pauza, la o gura de aer, pentru ca asta este toata povestea despre fumat, oamenii vor sa se relaxeze, sa ia o gura de aer si sa se bucure de liniste, nu de toata zarva din birou.

Astept totusi sa se simta cineva, candva, sa tina cont ca ziua mea nu e atat de departe, ca sunt o zgarcita nehotarata si sa ma cadoriseasca cu o bagheta magica de acest fel, care are grija de buzunarul meu si de sanatatea mea pe alocuri.

De tinut cont si de faptul ca aceste tigari, gadget-uri, sau cum vreti sa le spuneti, nu sunt inlocuitoare pentru cei care rontaie pixuri si le place sa aiba ceva de rontait. Pe de alta parte nici nu este recomandat sa le impratiti la prieteni, pentru ca nu intotdeauna este sanatos schimbul de saliva cu toata lumea.