Aberatii speciale

In varful copacului sunt visele mele

Sunt un copil crescut la bloc. Toata copilaria mea am visat la casute in copaci. Am incercat noi sa ne facem – copii fiind, casute din lemn in varful copacului asa cum vedeam in filme, dar cumva – nucul si corcodusul din spatele blocului nu erau pregatiti de asa ceva. Ce sa vezi? Niciun copac nu era destul de puternic pentru noi. Am incercat noi, pana cand in final am renuntat, asa ca vara ne faceam corturi cu paturi peste care puneam bolovani ca sa stea pe niste betoane cat improvizam corturi. Copii nauci, acum nu ne-ar mai lasa parintii sa facem asa ceva, ca poate ne pica bolovanul in cap – atunci cum ne improvizam corturile era exact problema noastra.

Am crescut iar pasiunea mea pentru cabane din lemn si toate aranjamentele vacante de acest gen a crescut. Ador sa ma plimb prin tara, sa le fac poze si sa visez ca intr-o zi una dintre ele va fi a mea. Prefer cabanele din lemne decat cele din bca sau ciment, mi se par mai aproape de visele mele, de sufletul meu. Ma inspira mai tare si ma face sa ma simt iar copil. Imi da puterea sa visez iar la casa aia pe care o vedeam in filme in varful copacului.

Perfectiunea visarii si cabana din lemn care ma lasa in lumea mea. Ma lasa sa ma ascund de tot ceea ce nu-mi place, ma lasa sa ascult termitele cum vor sa o darame, iar eu o slefuiesc de zor. Perdelute, draperii, un pat o noptiera si niste rafturi. Un resou si-o plita electrica. Un bec si nimic mai mult. Mintea mea trebuie sa zburde liber fara sa fie cineva care sa o bruieze. Cartile trebuie sa fie in sanul familiei, intre lemne, totul trebuie sa fie perfect iar eu, eu sa creez incontinuu.

O sa-mi caut un copac inalt, puternic. Am sa-mi fac o cabanuta mica la poalele lui, iar acolo am sa scriu romanul vietii pe care mi-ar fi placut sa o am. Pe care visam cand eram copil ca o am. O sa-mi scriu amintirile de la poalele copacului. Da. asta am sa fac.