Gramada

I’m the real stalker

Poate este vreo persoana în lumea asta care are îndoieli cand spun că sunt un stalker real. Pe bune, este. Cred ca pe de o parte, fiecare dintre noi este un stalker, depinde care se pricepe mai bine. Ştiu toţi ne pricepem la fel de bine, pentru că atunci când vrem ceva, noua tehnologie ne permite să căutăm până găsim acel ceva şi ni-l însuşim, ca prieten pe Facebook, ca mail, ca orice.

Nu mai suntem în săli de internet unde ne putem chiorâ peste calculatoare la ce nick are x pe mIRC şi să îl căutăm şi agăţăm “din greşeală”. Acum a avansat. Ne uităm atenţi la badge-uri cu nume şi căutăm persoanele pe Google, în speranţa unui blog care ne va spune cât mai multe despre persoana pe care o dorim. Aşa devenim nişte stalkeri fiecare dintre noi. Google este prietenul nostru cel mai bun, iar în caz că persoana respectivă nu are un nume pe care să-l ţinem minte, cu siguranţă ne vom chiorâ iar să vedem ce prieteni comuni avem, ca să sărciuim pe Facebook apoi.

Ne vom duce până în pânzele albe ca să avem ce credem că ni se cuvine – poate chiar ni se cuvine .

De la începutul sesiunii vin la bibliotecă la sala de lectură. Mi s-a spus că e locul perfect pentru învăţat şi agăţat. Aşa este. Am descoperit una bucată băiat la medicină, anu 4, mai mult decât perfect. Mă pun în fiecare zi strategic în spatele lui şi urmăresc fiecare mişcare pe care o face pe laptopul lui.

Am aflat ce hobby-uri are, la ce învaţă, ce mail are, care e pagina lui de facebook, care e maşina lui. Cam tot ce era de aflat, şi toate astea fără ca să vorbesc cu el, doar spionându-l din spate, pe deasupra monitorului meu. Sunt bună nu? Acum mai trebuie să descopăr dacă are iubită, cât de mult o iubeşte, ce defecte are, pentru că din exterior e destul de perfect.

Sunt un stalker la fel ca oricine pe la vârsta la care vrea să testeze marea cu degetul. Mă întreb când mă voi plictisi. Oare să îi zgârii maşina cu bicicleta şi apoi să-mi cer scuze? Sau să îi scot laptopul din priză când plec crezând că e al meu… Am atât de multe gânduri despre cum să-l agăţ făcând pe interesanta, încât cred că dacă îi va plăcea de mine, îi va plăcea doar de faptul că eu m-am documentat despre cum să-l impresionez.

Of… stalkerii ăştia…