uimita de lume

If fits, i sits

Astazi, in mijlocul agitatiei din zi, pe la ora 13 am avut o intalnire la cafea. Am dorit sa schimb cafeneaua unde merg in general – pentru ca stiam ca e aglomerat si poate ca oamenii s-au hotarat sa ma vada atat de des. Cateva localuri mai tarziu unde nu ne-a suras ne-am decis sa mergem unde-mi place mie si sa speram ca gasim o masa liber. Spre surprinderea noastra am gasit singura masa libera, spre disperarea celor care au intrat in spatele nostru, noi am fost mai rapizi.

Pregatindu-ne sa plecam, pentru ca oamenii mai si merg inapoi sa lucreze, pentru ca asa e frumos sa mai si pleci nu sa stai si sa prinzi radacini la masa aia, cinci ore langa o cafea, Observam o duduie care se tot invartea prin local – cautand si ea, o masa libera.

De mentionat ca in incaperea in care eram noi erau 5 mese, iar exceptand cea de unde urma sa ne ridicam noi (unde eram doua persoane) si cea de langa noi (unde erau tot doua persoane dar mai asteptau pe cineva), peste tot erau cel putin 4 la masa.

Duduia asta ajunge in mijlocul incaperii, rasufla adanc – tafnos, trage un scaun de la o masa (unul liber pe care nu erau geci), unul care nu era liber pentru ca proprietara lui era la baie, pune scaunul in mijlocul incaperii, se pune acolo si sta.

Am ramas toti cu gura cascata, nu stiam daca sa radem sau sa plangem. Zadarnic a incercat proprietara scaunului sa si-l ceara inapoi, pentru ca duduia se facea ca nu aude. Mai interesant a fost cand a cerut o tigara de la o masa de langa, o cafea de la ospatarita care mai avea putin si-o ucidea si viola astfel masa elor de langa (care intre timp se adunasera 3 si din cate am auzit, urmau sa mai vina). Duduia statea relaxata frumos, fara a gesticula ca e ceva anormal din a lua la intamplare un scaun si a-l pune in mijlocul incaperii iar apoi viola mesele altora cu bautura ta si cerand tigari in stanga-dreapta.

Am trecut pe langa ea in drum spre iesire, nici macar nu s-a sinchisit sa-si traga putin picioarele pentru a putea trece. Am topait ca iepurasii in jurul ei.

Stateam multi oameni si ne uitam la ea, cum privea in gol si sorbea din tigara, scruma la o masa si avea cafeaua pe alta. Grupurile de oameni se uitau socati si incercau sa nu se holbe.

As comenta ceva, dar pe bune ca habar nu am ce!

tumblr_n363n7qqCp1t1prrio1_500