in cautarea perfectiunii, obsesii

Henna, o schimbare radicala

O femeie spunea candva, ca atunci cand ai nevoie de o schimbare radicala in viata, fa ceva cu parul tau, pentru ca baiatul de langa tine nu are nicio vina. Parul este cel mai usor de schimbat, atunci cand avem nevoie de ceva radical. Am trecut prin multe nuante si prin multe frizuri in ultimii ani.

Prin 2009 am inceput cu freze asimetrice si o gramada de roscat in par. Mi s-a spus ca am sa regret miscarea. Roscatul este pacatos si nu mai scap veci de el. Am spus ca nu o sa vreau vreodata sa scap de el. Am contiuat sa fiu mandra cat de bine prinde rosul pe satenul meu deschis.

vopsit(1) vopsit(2)

Am fost de la rosu coca-cola pana la visiniu. Am trecut de la o stare la alta, de la o nuanta la alta. De la sampon nuantator la vopsea cu/fara amoniac. Parul meu saracul necesita o schimbare.

Anul trecut m-am decis sa-l egalez ca lungime, sa-l aduc intr-un pseudo-bob iar mai apoi sa ma scap de roscat. Roscatul din pigmentul meu mi-a spus Challange accepted. Dupa un an in care nu l-am vopsit – deloc, culoarea mea era dubioasa. Era un saten deschis spre blond cu influente roscate. Pentru ca #rosu !

M-am hotarat sa-mi fortez parul cu un saten. M-am dus in hipermarchet, am luat cel mai deschis saten pe care l-am putut cumpara. Da, a iesit rosu de sub el. 4 luni mai tarziu mi-am luat un nuantator, foarte inchis. Saten Violin. Da, a iesit rosu.

Am constatat ca in momentul de fata parul meu are orice culoare numa una relativ normala nu. Asa ca m-am hotarat: i’ll go Henna, and i’ll go black !!! 

Am inceput sa ma documentez despre Henna si sincer, am auzit aceleasi lucru ca despre roscat, drept urmare am spus iar Challange Accepted.

Henna miroase a fân. Miroase frumos daca iti place iarba. Are o culoare gretoasa. Eu am luat de la un plafar (cel de peste drum de Sora), vreo 13 lei am dat pe ea. E exact cum imi aminteam eu ca arata cea cand se vopsea mama. Pe cutie scrie timp de max 2 ore, eu am stat cam o ora si 40 min. Spalatul maglavaisului ala este o adevarata provocare. Trebuie sa insisti foarte mult pe radacini si pe margini sa te asiguri ca nu ti-a ramas nimic. Deasemenea, cand faci pasta, trebuie sa ai grija cata apa pui. Trebuie sa fie asa – mamaligoasa, ca sa o poti intinde. Eu cum am putin par mi-a ajuns jumatate de cutie. Cealalta jumatate o voi folosi prin februarie pentru partea a doua a experimentului.

Din cate am observat trebuia cam 3/4 din vopsea folosita, pentru ca am facut cam putina si o parte din breton nu a fost pus sub ea. Ce a fost vopsit in septembrie cu sapon nu a fost atacat prea mult. A fost doar inchis la culoare. Este ceea ce urmaream. In februarie vreau sa stau catre 2 ore si ceva cu ea in cap si vreau sa o fortez sa iasa si cu nuante albastre. Cred ca eu personal, o vreme raman la henna, mirosul de fân parca nu e atat de ingrozitor.

vopsit(3)