Aberatii speciale

Headphones sau cum sa ignori lumea

Fac parte din categoria de oameni care  vrea sa ramana blocata intr-o lume proprie si-si pune castile in urechi. Pentru orice eventualitate am handsfree-ul de la telefon si castile de la mp3. Deasemenea am casti mari care acopera toata urechea si “in ear”-urile care sunt mai putin vizibile. Pe scurt, am o colectie de casti pe care le mut.

Regula mea la acest capitol este foarte usoara :

– daca te vad si nu-mi scot castile din urechi, inseamna ca nu vreau sa vorbim

– daca te vad si-mi scot o casca, inseamna ca vreau totusi sa aud ce zici

– daca te vad si-mi scot ambele casti, e semnu general de “ma bucur ca ne-am vazut”

Un lucru nu-l inteleg, de ce strainii de pe strada, continua sa vorbeasca cu tine (sau incep chiar o tentativa de conversatie) cand te vad cu castile in urechi si atentia in alta directie. Cum isi imagineaza ei ca ai putea sa-i auzi? De ce-si imagineaza ca te intereseaza ce au de zis.

Zilele trecute, eram in ceva hipermarket, cumparasem dropsuri si caramele sa am la mine tot timpul ceva dulce. O tanti vorbea prin spatele meu. Am ignorat-o pentru ca eram cu castile in urechi si pentru ca am avut impresia ca vorbeste singura, apoi o aud ca urla : ce faci tu proasta, nu auzi ca vorbesc cu tine ?

Constat ca eram doar noi doua pe raion, asa ca-mi scot castile din urechi, imi pun un zambet pe fata si o intreb frumos daca o pot ajuta cu ceva, explicandu-i ca da : nu aud ce zice, ala e motivul pentru care stau cu ele in urechi. Tanti vroia sa stie ce ii poate cumpara unui copil. Dat fiind ca nu mi-a precizat varsta/ocazia si ca era la raionul de dulciuri i-am spus : orice dulciuri.

Tot mai multa lume iti pune intrebari cand te vede cu castile in urechi si atentia in alta parte. Intrebarea mea e : de ce credeti ca ma intereseaza ce aveti de zis? De ce credeti ca va aud cand se vede clar ca eu nu am nicio reactie? De ce aveti nesimtirea de a insista si jigni atunci cand nu sunteti bagati in seama?

Dar nu, nu am sa renunt la castile de urechi, imi place bula de aer pe care o creeaza in jurul meu, chiar daca asta inseamna ca uneori, nu vad oamenii din jur deoarece am bula de aer din jurul meu.